“Estic convençut que la relació amb Sant Cugat millorarà”

Valldoreix ha canviat de color polític i ho ha fet amb una victòria sense pal·liatius de la coalició CiU-Actuem. Josep Puig és el nou president de l’EMD i té 6 vocals del seu partit a sota que garanteixen que la formació podrà tirar endavant tots els punts del programa electoral.

El 22 de maig va treure una majoria que li permetrà governar molt còmodament.
Els resultats van ser esplèndids. Mai la presidència s’havia decidit per tants vots de diferència. Normalment la cosa anava de 200 o 150 vots però aquesta vegada el marge va ser de més de 700 vots. Ara afrontem el futur amb més tranquil·litat i legitimitat sentint-nos molt recolzats.

El tripartit local s’ha vist perjudicat per la davallada general de les esquerres?

Tot suma, però és evident que hi havia un malestar a Valldoreix que va anar quallant en la ciutadania. Hi havia ganes de canvi.

S’han perdut 4 anys a Valldoreix?
No. Nosaltres no vam bloquejar res de l’obra de govern del govern de Montserrat Turu. Sí que vam demanar que es desvinculessin les partides pressupostàries perquè s’utilitzaven els diners d’una manera que enteníem que no era acceptable.

Què canviarà CiU-Actuem?
Volem ser molt propers a la gent. Tenim la Vocalia de Servei a les Persones que estarà dedicada a escoltar els problemes de la gent i a tenir una relació directa i ràpida amb l’administració més propera.

Com afecten les retallades a Valldoreix?
La primera afectació és el tancament del CAP de Valldoreix. Pel que fa al pressupost 2011 es tracta de racionalitzar al màxim les despeses.

Posi’n algun exemple.
Tot el que siguin polítiques socials i educatives serà l’últim que tocarem. Hem de ser conscients que tenim els mitjans que tenim però no retallarem en aquests aspectes.

A quins projectes de l’anterior govern donaran continuïtat?

D’entrada, al projecte de la centralitat i, sobretot, al del soterrament de les línies d’alta tensió. D’aquí a unes setmanes es licitaran les obres i s’hauran de començar a la tardor o, com a molt tard, a l’hivern. Pensa que a finals del 2012 ha d’estar tot acabat.

La plaça de centralitat quan estarà llesta?
No se sap. S’ha d’engegar un concurs d’idees i el projecte sencer. S’ha començat a treballar però encara va per llarg. Com a mínim passaran tres anys.

Hi ha hagut problemes en el traspàs de poders?
La Montserrat Turu em va passar un dossier amb informació. Algunes coses més detallades i d’altres menys. Pel que fa als números, encara ho estem estudiant. De moment no et puc dir res.

La relació amb Sant Cugat millorarà?
Estic convençut que sí. Aquesta setmana ja he tingut la primera reunió amb l’alcaldessa de Sant Cugat i en tenim una altra el dia 7. De moment tot va molt bé.

No ha deixat la feina a la seva empresa. Serà un president a temps parcial?
Jo dedicaré a Valldoreix el temps que necessiti. Ara per ara passo moltes hores a la seu de l’EMD i molt poques a la meva empresa. Per sort, tinc gent a Instal·lacions Puig que poden anar-s’hi dedicant.

Josep Puig és un independentista valldoreixenc?

Estimo Valldoreix i m’hi sento molt implicat. Si això vol dir ser independentista...

Mulli’s més...

Em puc considerar independentista però el que cal primer és millorar les relacions amb Sant Cugat. La llei, però, exigeix una separació geogràfica que a Valldoreix no es dóna. No descartem iniciar tràmits per a una efectiva segregació durant aquest mandat però sempre que això no suposi un enfrontament. El camí ha de ser el de la negociació i seria ideal que Sant Cugat ens hi ajudés.

 
Comentaris

Destaquem