3.798 escolars corren el 20è Cros Ciutat de Sant Cugat

El rècord d'aquesta prova atlètica, l'esdeveniment esportiu anual amb més participació a Sant Cugat, és del 2016, quan hi van participar 4.114 atletes

Un total de 3.798 escolars (4.915 inscrits) han participat en la 20a edició del Cros Ciutat de Sant Cugat que ha organitzat l'Ajuntament de Sant Cugat, a través de l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET), amb el patrocini principal de l'Hospital Universitari General de Catalunya, que des de fa molts anys aposta per aquesta competició atlètica. Aquest cros escolar, l'esdeveniment esportiu anual amb més participació a Sant Cugat, s'ha celebrat aquest diumenge, 11 de novembre, al matí, al parc de la Pollancreda, en una jornada on el sol i una excel·lent temperatura han estat protagonistes.

20è Cros Ciutat de Sant Cugat. FOTO: Paula Galván


El rècord d'aquesta prova atlètica data de la 18a edició, el 2016, quan hi van participar 4.114 atletes dels 5.140 inscrits.

Les classificacions, al web de l'OMET

Les classificacions (individual i per equips) de les 18 curses (de prebenjamí a sènior) que s'han fet es podran consultar al web de l'OMET. Els primers classificats d'algunes categories han aconseguit el passi per córrer la Final Nacional dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya de cros.

Com en l'última edició, que va ser novetat, les sortides de les categories prebenjamí, benjamí i aleví s'han fet llançades, en petits grups de 4 o 5 corredors en un interval de 3 o 4 segons. Un any més, la cursa special cros, per a persones amb discapacitat psíquica i física, amb 470 metres, ha estat la més especial.

20è cros infantil sant cugat esport 3347

Un dels molts podis del 20è Cros Ciutat de Sant Cugat. FOTO: Paula Galván

Aleix Serra Viladrich i Maribel Tomás Alvear guanyen la cursa sènior

En la categoria sènior, per a persones nascudes a partir de l'any 1999 i amb un circuit de 5.540 metres, els guanyadors han estat els santcugatencs Aleix Serra Viladrich, de 19 anys, i Maribel Tomás Alvear, de 44 anys, ambdós atletes del Club Muntanyenc Sant Cugat. Serra, que per primera vegada ha corregut el cros en categoria sènior i que ha guanyat les últimes 5 edicions en diferents categories, ha fet un temps de 18.01. Tomás ha completat el seu segon podi en les dues edicions que ha participat, ja que el 2016 va ser 3a, amb un registre de 24.01. Hi han participat 105 atletes, 88 en categoria masculina i 17 en femenina.

Les principals novetats de la cursa

Les principals novetats d'enguany han estat que el xip electrònic estava adherit directament al dorsal i que hi ha hagut 4 entregues de trofeus el mateix dia de la prova atlètica. Com en els últims anys, l'organització, unes 140 persones, ha ofert diferents serveis, com l'aparcament de bicicletes a l'avinguda de les Corts Catalanes, una zona d'estiraments, servei de guarda-roba, servei de fisioteràpia i servei de bar.

Celebració dels 20 anys

Durant la primera entrega de trofeus, l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, les autoritats i els atletes han fet una bufada d'espelmes simbòlica. Per a Carmela Fortuny, amb aquests 20 anys del Cros de Sant Cugat "ja saltem una generació. Gairebé hi hem passat tots, els nostres fills i els pares i familiars. Cal agrair a tota la gent que ha fet possible el cros durant tots aquests anys".

20è cros infantil sant cugat esport 3122

Carmela Fortuny, Eloi Rovira i atletes han bufat simbòlicament les espelmes del 20è aniversari. FOTO: Paula Galván

Xavier Mate: "El cros de Sant Cugat és més que un invent"

Xavier Mate, director general dels hospitals del grup Quirónsalud de Catalunya, ha assegurat que "una iniciativa que dura 20 anys és que és alguna cosa més que un invent. El Cros de Sant Cugat és una bona idea que connecta amb la filosofia de Sant Cugat i la nostra, que és apostar per la nova joventut i per la seva formació des de l'inici i acompanyament. La idea és seguir patrocinant-lo".

Amb l'associació Amics de la Gent Gran

En aquesta edició, l'organització ha fet la seva aportació econòmica solidària habitual en el cros amb l'associació Amics de la Gent Gran, amb delegació a Sant Cugat. Serà la recaptació dels 3 euros per inscripció de la categoria sènior.

Circuit comarcal de cros

El Cros Ciutat de Sant Cugat, d'inscripció gratuïta, forma part del circuit comarcal de cros, en el que també hi figuren els crosos escolars de Terrassa, Rubí, Castellbisbal i Rellinars. El Cros Ciutat de Sant Cugat forma part del programa d'activitats de Sant Cugat Ciutat Europea de l'Esport 2018.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem