42 anys de la Penya Blaugrana Sant Cugat explicats pels seus protagonistes

L'entitat santcugatenca ha celebrat un col·loqui per parlar sobre la seva fundació i les seves 4 primeres dècades

La Penya Blaugrana Sant Cugat ha fet un repàs als primers 42 anys de l'entitat, en un col·loqui en el qual han participat algunes de les persones referents de la seva fundació i alguns dels seus presidents, el dimarts 19 d'octubre a la seu de l'entitat, en un acte moderat pel periodista santcugatenc Àlex López. Amb això, la fundació de l'entitat, l'adquisició de la seu, el seu equip de futbol o el mandat de cada president han estat els temes tractats durant aquest col·loqui.

L'entitat santcugatenca es va fundar l'abril del 1979, després que un grup d'amics decidís crear una Penya Blaugrana a Sant Cugat. Els impulsors van ser Joan Aymerich, Josep Garcia, Isidre Sitges i Josep Maria Casas, els quals compartien una amistat i una passió pel club blaugrana. "Per a nosaltres era un repte crear una Penya Blaugrana en un municipi de 30.000 habitants, i és que no només volíem ser una entitat futbolística, sinó una entitat cultural i social" ha explicat Joan Aymerich, exalcalde del municipi i soci número 1 de l'entitat.

Col·loqui Penya Blaugrana

Josep Maria Félez i Esther Creu (a dalt) i Josep Garcia, Julio de Paz i Joan Aymerich (d'esquerra a dreta), referents de la PB Sant Cugat. FOTO: N. Ballart

El primer repte d'aquell grup de joves va ser trobar una seu. "Volíem ser diferents de moltes altres penyes i la nostra aposta va ser fundar-la en un local, en comptes d'un bar", ha afegit Julio de Paz, expresident de l'entitat entre el 1980 i 1989 i soci número 3. Després d'una cerca, 21 accionistes van fer possible la compra de la seu social, gràcies a l'aportació de 121.000 pessetes per cada accionista, una seu la façana de la qual va ser declarada com a Bé Cultural d'Interès Local.

En aquests 42 anys, la PB Sant Cugat ha comptat amb 7 presidents: Josep Maria Casas (1979), Julio de Paz (1980-1989), Josep Camacho (1989-1992), Martín Reverte (1992-1994 i 1995-200), Esther Creu (1994-1995), Àngel Benito (2000-2001) i Josep Maria Félez (des del 2001 fins a l'actualitat). "Tots els presidents han fet una aportació important per l'entitat, una entitat del poble i pel poble" ha destacat Josep Garcia, soci número 2. A més, tots els presents han volgut lloar la tasca de De Paz i Félez, però s'ha fet una especial menció a Camacho, creador de l'escut de l'entitat mitjançant els colors del FC Barcelona i de Sant Cugat i el rosetó del Monestir.

Col·loqui Penya Blaugrana

Una vintena de socis ha participat en el col·loqui de la PB Sant Cugat. FOTO: Nielo Ballart

La Penya Blaugrana Sant Cugat, a més, és un club esportiu que juga en el camp de futbol municipal de Can Magí i que compta amb 23 equips i més de 460 esportistes. Aquest periple, per això, va iniciar l'any 1984, quan l'entitat va fundar els seus primers 2 equips. A més, fa 15 anys, el club santcugatenc té un acord de col·laboració amb l'Escola de Fútbol Hristo Stoitchkov i actualment compta amb un equip de veterà i un equip inclusiu. "El pròxim objectiu és potenciar el futbol femení per recuperar un primer equip" ha afegit l'actual president de l'entitat.

Amb tot, aquests 42 anys d'història són la primera pedra d'un llarg camí, i és que la Penya Blaugrana Sant Cugat ja té pensats els seus reptes de futur. "Volem crear un llibre de recopilació amb tota aquesta història i fer un col·loqui gran en un lloc amb tots els socis" ha sentenciat Josep Maria Félez.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem