Abdel Ait i la santcugatenca Carla Ràfols guanyen la segona Cursa Nocturna Popular Moonrace

Hi han participat 1.040 atletes i el CAR ha lliurat un taló de 1.140 euros a la delegació de Sant Cugat de l'Associació Catalana per al Parkinson

L'independent Abdel Ait, i la santcugatenca Carla Ràfols Montiel, del Club Muntanyenc Sant Cugat, s'han adjudicat la segona edició de la Cursa Nocturna Popular Moonrace, que s'ha celebrat aquest dijous, 10 de juliol, a la nit, nit de lluna plena, al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat. Hi han participat 1040 atletes.

L'atleta de Terrassa, Abdel Ait, de 28 anys, hi ha participat per primera vegada, i en declaracions al TOT Sant Cugat ha assenyalat que "aquesta cursa està molt bé, molt ben organitzada. Segur que creixerà en els pròxims anys". Amb un temps de 23 minuts i 40 segons ha aconseguit superar el registre de la primera edició de Fernando Ruiz, amb una marca de 25 minuts i 32 segons.

Una santcugatenca, campiona
La santcugatenca Carla Ràfols Montiel ha estat la millor atleta de la prova, amb tan sols 14 anys d'edat, amb un registre de 31 minuts i 26 segons (61a a la classificació general). L'atleta del Club Muntanyenc Sant Cugat, que participava per primera vegada a la Moonrace, ha estat aquest 2014 cinquena al Campionat de Catalunya de 1.500 obstacles. Ràfols ha explicat al TOT Sant Cugat que "la cursa m'ha agradat molt, està ben organitzada i senyalitzada i l'any que ve repetiré".

Els tres primers classificats de la cursa han estat:

1. Abdel Ait (23.40)
2. Fernando Ruiz de Pedro (24.48)
3. Zeno Fazio (25.59)

Les tres primerrs classificades de la cursa han estat:

1. Carla Ràfols Montiel (31.26) 61a a la classificació general
2. Nicole Ribera Townsend (32.48) 104a a la classificació general
2. Mar Llobet Cantacorps (34.42) 180a a la classificació general


Sortida de la 2a Moonrace. FOTO: Artur Ribera

Els millors de Sant Cugat
Els millors atletes de Sant Cugat han estat Fernando Ruiz de Pedro, subcampió al 2014 (24.48) i campió al 2013 en categoria absoluta, i Carla Ràfols. Per la seva banda, els atletes més joves de la prova han estat Ferran Jorba (172è a la classificació general) i Lycie Ruiz (de l'any 2007), ambdós de la secció d'atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat. Els corredors de més edat han estat Juan Antonio Méndez (nascut l'any 1941) i Montserrat Aguilar (1954).

Hi han participat 1.040 corredors
Si en la primera edició de la Cursa Nocturna Popular MoonRace, que va organitzar el CAR de Sant Cugat el 23 de juliol del 2013, hi van córrer 1095 atletes (s'hi van inscriure 1.394 corredors), enguany hi han participat 1.040 (s'hi han inscrit 1.140 atletes).

Un total de 1.140 euros pel Parkinson
La novetat d'enguany és que de cada inscripció a la Moonrace l'organització ha destinat 1 euro a la delegació de Sant Cugat de l'Associació Catalana per al Parkinson. Un cop ha acabat la cursa, l'organització ha lliurat un taló amb els diners recaptats (1.140 euros) al president de la delegació de Sant Cugat de l'Associació Catalana per al Parkinson, Esteve Sala. Aquesta iniciativa solidària tindrà continuïtat en els pròxims anys i cada any part de la inscripció es lliurarà a una entitat sense ànim de lucre de Sant Cugat.

Aquesta prova atlètica popular i urbana és oberta a tothom, amb un traçat de 7,5 quilòmetres amb sortida i arribada al CAR de Sant Cugat. La cursa ha finalitzat amb una botifarrada popular. El principal patrocinador de la cursa és "la Caixa" i el TOT Sant Cugat n'és un dels col·laboradors. La voluntat del CAR és que la cursa tingui continuïtat en els pròxims anys.

La Moonrace ha comptat amb la presència, entre d'altres, d'Ivan Tibau, secretari general de l'Esport de la Generalitat (que hi ha participat); Susanna Pellicer, tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania de l'Ajuntament de Sant Cugat; Joan Villuendas, president de la Federació Catalana d'Atletisme, i Joan Fontseré, director del CAR de Sant Cugat.

Ivan Tibau: "Ha estat un èxit"
Ivan Tibau, que ha tornat a córrer la cursa (ha acabat en la posició 200 amb un temps de 35.13), ha detallat que la prova "ha estat un èxit i s'està consolidant. És una cursa que agrada, amb una bona participació".

Joan Villuendas: "Té tots els ingredients perquè sigui un èxit"
Per la seva banda, Joan Villuendas ha afirmat que "és un èxit de participació, si tenim en compta l'àmplia oferta de curses populars que hi ha. Té tots els ingredients perquè sigui un èxit". També ha assegurat que "Sant Cugat és una ciutat que prepara molt bé les curses i on l'atletisme està molt ben gestionat".

Mira les classificacions de la segona edició de la Cursa Nocturna Popular Moonrace.

 
Comentaris

Destaquem