S'acaba la ratxa del DSV Sant Cugat després de caure davant el líder

Les vermell-i-negres han plantat cara davant el líder en els primers tres sets però no ho han sabut tancar i han acabat caient clarament en el quart

Derrota del DSV Voleibol Sant Cugat davant el Gran Canària Urbaser per un marcador global de sets d'1-3. El partit celebrat durant la tarda del dissabte 19 de novembre al Pavelló de Valldoreix ha suposat la fi de la bona ratxa de resultats de les santcugatenques les darreres jornades on havien aconseguit quatre victòries consecutives a la Lliga Iberdrola. Aquesta vegada les líders han estat massa per a les vermell-i-negres, que han plantat cara, però han acabat caient en quatre sets.

El primer set ha començat amb les visitants buscant la fortalesa de la seva rematada mentre les noies del DSV Voleibol Sant Cugat suplien els seus errors en el servei sent efectives a la xarxa. El marcador reflectia un 8-8 en els primers compassos. Aina Berbel i els bons blocatges de la primera línia de l'equip santcugatenc a la xarxa han posat el 15-12 en el marcador obligant al tècnic visitant a demanar el primer temps mort. Un parcial de 0-3 ha tornat a igualar el resultat però una nova reacció vermell-i-negre ha col·locat les de Rafa Ruiz amb un prometedor 20-15.

Un miratge i és que la reacció del líder ha arribat. Tard, però ha arribat. Cinc punts consecutius per igualar el set i ajustar les coses en el moment de la veritat. En els instants finals el líder s'ha mostrat superior i s'ha acabat enduent el primer set per un estret 23-25.

El segon set ha mantingut una tònica similar a l'inici del primer. El DSV Voleibol Sant Cugat se sentia més còmode a pista que no pas el Gran Canària Urbaser i els primers avantatges han estat locals. 12-8 per construir la primera renda mínimament important. Amb Aina Berbel descansant ha estat Camila Maldonado, la capitana, l'encarregada de ser la més activa a la xarxa aprofitant el tacte d'Anna Newsome en la col·locació. D'aquesta manera s'ha arribat al 20-16.

Però el Gran Canària és un equip amb un poder físic extraordinari. El rang tant en la rematada com en el blocatge és espectacular i d'aquesta manera han igualat de nou el set (20-20) tal com havia succeït amb el primer. Aquesta vegada, però, la història ha estat a la inversa. Un error visitant en el servei ha donat la primera de les tres pilotes de set per a les noies de Rafa Ruiz. La primera no s'ha aprofitat, però la segona sí (25-22) per igualar el partit.

Un cop molt dur en el tercer

El partit que estava realitzant el DSV Voleibol Sant Cugat era d'escàndol. Mantenint la bona ratxa de les darreres jornades, les vermell-i-negres portaven dos sets i mig per davant en el marcador el 90% del temps. Només marges curts i amb el líder fent la goma, però mantenint-se vives i demostrant un gran nivell tota l'estona. A l'equador del tercer parcial el resultat era de 13-11 gràcies a un espectacular punt de Raquel Brun.

DSV Sant Cugat celebren un punt. FOTO: Oriol Hermosilla

No ha estat fins al 17-18 que fruit de l'envergadura més gran del Gran Canària Urbaser s'ha posat per davant a través d'un blocatge a rematada d'Andrea Bové. Ha estat la mateixa Andrea que poc després s'ha refet i ha tornat la diferència favorable per a les santcugatenques des del perfil esquerre de la xarxa. Però de nou, de manera ja gairebé còmica i demostrant un cop més la igualtat del matx, el partit restava empatat 20-20. Ruiz ha demanat un temps mort per mirar de capgirar la rauxa final de les canàries. Raquel Brun ha salvat el primer punt de set per a les locals, però de nou les visitants han estat més determinants en el punt més calent del set (23-25) per col·locar l'1-2 i situar-se a un sol parcial de la victòria. S'escapaven també els tres punts per al DSV Voleibol Sant Cugat que tot i remuntar només en podria sumar dos.

L'últim parcial ha estat ben diferent. Bé hagi estat el cop moral de la derrota en el set anterior o la fatiga física, les santcugatenques s'han vist a remolc del Gran Canària Urbaser des de l'inici. Sense gaires problemes i demostrant un cop més com físicament són un dels equips més forts de la Lliga Iberdrola, les de les Las Palmas de Gran Canària s'han distanciat àmpliament fins al 16-8 en l'electrònic.

Les noies de Rafa Ruiz han reaccionat ajustant el resultat fins al 19-15 amb el que el tècnic visitant ha aturat el partit. Suficient per a que les canàries acabessin de rematar la feina i s'enduguessin la victòria del set per 25-18 i de retruc el matx, deixant en res la reacció final vermell-i-negra.

Rafa Ruiz s'ha mostrat satisfet tot i la derrota pel joc de les seves jugadores, però ha volgut destacar "els errors absurds del primer set, potser de falta de convicció" que han fet anar a remolc l'equip quan pràcticament tenien fet el primer punt. De totes maneres, ha valorat també positivament la reacció de les seves jugadores que tot i acabar "dolgudes el tercer set, haver sortit malament al quart i no haver trobat resposta a les seves rotacions, l'equip ha treballat i cregut en el que feia. Hauria estat just sumar un punt".

Amb la derrota d'avui el DSV Voleibol Sant Cugat cau fins a la vuitena posició de la taula després de vuit jornades disputades. La propera jornada serà el dissabte 26 de novembre a Madrid, davant el Madrid Chamberí TotalEnergies, actualment penúltim classificat amb només una victòria.