Aina Berbel assoleix el somni de debutar amb la selecció espanyola

Durant el Preeuropeu de voleibol, la jugadora del DSV - CV Sant Cugat ha participat activament en l'atac de la selecció i ha estat fonamental en les dues victòries vers a Bòsnia Hercegovina

Aina Berbel, jugadora del primer equip del DSV - Club Voleibol Sant Cugat s'estrena amb la selecció espanyola jugant el Preeuropeu, torneig classificatori pel Campionat d'Europa de voleibol. Durant aquests dies, la selecció espanyola ha disputat 4 partits, vencent 3 d'ells.


En el primer partit disputat, la jugadora de Granollers no va tenir la possibilitat de gaudir de minuts. No obstant això, l'equip espanyol s'imposava a Letònia per un marcador de 0 sets a 3 (24-26/21-25/13-25). En el segon partit contra RomaniaPascual Saurín, seleccionador espanyol, li donava la possibilitat a Aina Berbel de jugar d'inici. En el seu primer partit oficial amb la selecció, la central anotava 7 punts, però l'equip queia a Guadalajara per un resultat de 0 a 3 (21-25/23-25/22-25).


En el següent partit, també disputat a Guadalajara, l'equip es va afrontar a la selecció de Bòsnia. El bon partit de la jugadora del CV Sant Cugat vers a Romania, junt amb la lesió d'Ana Correa, va ser fonamental perquè Aina Berbel tornés a sortir com a titular. La seva aportació va ser vital en atac i va estar molt activa en el bloqueig, permitent que sumés 11 punts i participés en la victòria d'Espanya per 3 a 0 (34-32/25-19/25-12).


Finalment, en l'últim partit d'agost del Preeuropeu, la selecció va visitar el combinat de Bòsnia Hercegovina per a començar la segona volta. De nou, la jugadora de Granollers va tornar a ser titular en la victòria d'Espanya per 1 a 3 i va estar molt participativa i activa en l'apartat ofensiu, aportant 13 punts en el marcador espanyol.

 

Per a Aina Berbel: "En el meu debut, vaig sortir al camp molt nerviosa. Un cop dins de la pista, tant les jugadores com l'entrenador em van recolzar i va ser fonamental per a sentir-me còmode". A més, la jugadora del DSV - CV Sant Cugat confessa que va gaudir dels partits, gràcies a l'ambient que es respirava a la grada. "Crec que he aportat joventut i un nou aire al grup", respon Aina Berbel quan és preguntada pel seu paper amb la selecció.


Pròxims reptes


Un cop assolit el seu somni, el de debutar amb la selecció espanyola, la jugadora declara que el seu següent objectiu és estar convocada per als dos partits restants disputats al gener, a casa davant a Letònia i com a visitant a Romania


Si l'equip aconsegueix tancar la seva classificació al Campionat d'Europa disputat a Turquia, Polònia, Hongria i República Txeca el 2019, Aina Berbel afirma: "Seria un somni poder estar en l'Europeu".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem