L'Ajuntament aposta per les arts marcials i treballa per crear noves sales

L'ens municipal està redactant un projecte per incloure una sala d'arts marcials en un futur altell de la ZEM Guinardera

L'Ajuntament de Sant Cugat continua defensant la multiesportivitat del municipi i és per això, que s'ha compromès en crear una nova sala que pugui acollir la pràctica d'arts marcials. La zona escollida ha estat la ZEM Guinardera, un pavelló en el qual el consistori vol construir un altell que inclogui despatxos, una sala polivalent i una sala especialitzada en arts marcials.

Amb això, el regidor d'Esports, Francesc Carol (ERC Sant Cugat), ha explicat el suport que dona l'Ajuntament a aquesta modalitat esportiva: "Des de l'Ajuntament volem promocionar les arts marcials, i és que ha estat una de les modalitats esportives més perjudicades arran de la pandèmia per la proximitat dels seus practicants". És per això, que el consistori vol habilitar més espais per aquesta pràctica esportiva, i és que actualment Sant Cugat només compta amb una sala de titularitat pública, situada a la ZEM Rambla del Celler, una sala la qual utilitzen el Club Karate Sant Cugat i el Club Jiu-Jitsu Sant Cugat.

La idea, doncs, és poder crear més espais per practicar arts marcials i s'està treballant en un projecte per fer-ho en la ZEM La Guinardera. "Vam estar mirant en quins barris hi havia una alta demanada i no existien gimnasos que oferissin arts parcials per no afectar els serveis privats. Amb això, vam considerar que la ZEM La Guinardera pot ser el lloc indicat" explicava Carol. Aquesta proposta pretén construir un altell en el pavelló de Volpelleres el qual pugui comptar amb despatxos, una sala polivalent per reunions i una sala especialitzada en arts marcials amb un tatami. "Serà una sala on es podran fer projeccions i, a més, es podrà realitzar altres modalitats com taitxí, pilates o ioga" afegia el regidor d'Esports.

Una altra de les opcions que s'ha plantejat el consistori és fer-ho en el futur pavelló de gimnàstica, el qual es podria habilitar un tatami mòbil, una idea que l'Ajuntament no descarta que sigui complementària amb l'altell de la ZEM La Guinardera. "El nostre propòsit és que el tancament de gimnasos privats no afecti la pràctica d'arts marcials a Sant Cugat. Per això volem donar aquest ajut públic" apuntava Carol. Amb tot, el projecte s'està actualment redactant i, un cop finalitzat (de cara setembre), l'Ajuntament veurà si és necessari licitar-ho. "Esperem que en un any sigui una realitat, si més no, que hagin començat les obres".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem