Albert Salarich: "Per a Sant Cugat Creix, la Carta Ètica és un element clau"

La Carta Ètica s'estructura en dos eixos: els valors i el codi ètic. Per fomentar-la i donar-la a conèixer, Sant Cugat Creix organitzarà durant el 2015 diferents accions i activitats

Sant Cugat Creix ha presentat aquest dimarts, 16 de desembre, al vespre, a la Sala de Plens de l'Ajuntament, la Carta Ètica, "un element clau en el nostre projecte". Albert Salarich, president de Sant Cugat Creix, ha assenyalat que un grup de persones liderat per Carme Ponte, secretària del Club Voleibol Sant Cugat, "ha treballat durant molt de temps" per elaborar aquest document, en el que s'ha agafat com a referent els models del Club de Rugby Sant Cugat i de la Scuola di Pallavolo Anderlini (Itàlia).

Carme Ponte, responsable de la redacció de la Carta Ètica, ha explicat que aquest document "és la primera cosa de la que vem parlar al Sant Cugat Creix. Teniem uns valors comuns". També ha afirmat que "perquè sigui exitós, l'hem de fer nostra".

La Carta Ètica
La Carta Ètica proposa "pensar en nosaltres amb una perspectiva ètica; estar oberts al diàleg i a la discussió; assumir la responsabilitat de les nostres decisions; construir una convivència sempre renovada; millorar la qualitat de vida i el nostre treball, i mantenir el focus en el respecte a nosaltres mateixos i als altres".

Aquest document també pretén "ser una eina capaç d'actuar com una guia en la solució dels problemes que apareguin en la pràctica de l’esport; proporcionar referències sòlides de comportament; expressar de forma clara els compromisos assumits en termes d’identitat, valors i pautes de comportament, i actuar com un "gran pacte” entre tots els subjectes que pertanyem a la mateixa comunitat esportiva".

Els valors i el codi ètic
La Carta Ètica de Sant Cugat Creix s'estructura en dos eixos: els valors i el codi ètic. Pel que fa als valors, els tres clubs que integren SantCugatCreix detallen que "formem part d’un model esportiu amb un primer equip motor d’un projecte formatiu de base i volem que el talent que generem es pugui desenvolupar a Sant Cugat. El nostre model esportiu es resumeix amb aquest principi: Primer la base. Som formadors de persones a través de l’esport, generem talent per tal que els esportistes puguin competir al màxim nivell a Sant Cugat. El seu programa detalla que "els nostres valors comuns estan tots relacionats amb la formació de bones persones, de millors ciutadans" i són respecte, compromís, solidaritat, treball en equip, confiança, esforç, perseverança, responsabilitat i humilitat.

El segon punt, el codi ètic, presenta un decàleg dirigit a jugadors/es, entrenadors, pares i directius. Cada estament té el seu propi decàleg de comportaments.


Jugadors, entrenadors, directius i l'alcaldessa. FOTO: Localpres

Ajuntament, Escola d Art i Disseny i Paidos, col·laboradors

Per dur a terme la Carta Ètica, Sant Cugat Creix compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat, l'Escola d Art i Disseny de Sant Cugat i Paidos.

Activitats del 2015
Per fomentar i donar a conèixer aquesta Carta Ètica, Sant Cugat Creix organitzarà durant el 2015 diferents accions i activitats com un concurs de dibuix sobre el decàleg d’esportistes a les escoles de Sant Cugat; l'elaboració de disseny gràfic, il.lustració dels valors i la carta ética, i xerrades formatives a càrrec de Pep Marí, cap de psicologia del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, sobre els decàlegs per a tècnics, formadors, pares i jugadors.

També durant el 2015 Sant Cugat Creix vol publicar, en suport paper, la Carta Ètica, i organitzar una jornada per a directius, en una jornada que aproparà esport i empresa.

Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, que ha presidit l'acte, ha qualificat Sant Cugat Creix com "un projecte novedós" i que "vol sumar". Conesa ha assegurat que la Carta Ètica de Sant Cugat Creix "respón el que demana el temps".

La presentació de la Carta Ètica de Sant Cugat Creix ha comptat amb la presència dels presidents del Patí Hoquei Club Sant Cugat, Club Voleibol Sant Cugat i Club de Rugby Sant Cugat, així com també amb directius, entrenadors, jugadors i jugadores dels primers equips.

Sant Cugat Creix, que va nèixer l'abril del 2014, compta amb un miler d'esportistes, convoca més de 60 esdeveniments esportius de primer nivell, i té més de 65 equips i 120 entrenadors.

 
Comentaris

Destaquem