Alex Baixas, el lluitador santcugatenc de krav magà que aspira a ser Bomber

El santcugatenc està arrelat a les arts marcials des de petit i té diferents titulacions de submarinisme

El santcugatenc Àlex Baixas, de 24 anys, té un objectiu definit en la vida: ser Bomber. Des de ben petit ho tenia clar i, mentre altres companys de classe preferien ser futbolistes, cantants o astronautes, ell tenia pressa ja la decisió. És per això, que tota la vida s'ha vinculat amb esports que potenciessin les habilitats per assolir l'objectiu "de poder superar les oposicions i ajudar les altres persones".

En edat de parvulari, i sent alumne de La Farga Infantil, Baixas va començar a practicar karate. "El meu germà jugava a futbol, però jo volia fer alguna cosa diferent". La seva vinculació amb el karate es va allargar fins a la primària, quan va iniciar-se en el món del taekwondo al MAC Sant Cugat. "Era un esport més dinàmic i en el qual vaig poder millorar la meva agilitat".

Els estudis de secundària, però, van obligar a Baixas a deixar de costat la seva vinculació amb les arts marcials, i no va ser fins als 18 anys, després d'acabar un grau mig agrari, que es va tornar a interessar per les arts marcials. "Vaig apuntar-me de nou a taekwondo, però de cop vaig conèixer el krav magà i em va encantar", explica el santcugatenc sobre aquesta modalitat de defensa personal d'Israel, que la practica en el MAC Sant Cugat.

En aquests 7 últims anys, el lluitador santcugatenc ha assolit 6 dels 10 cinturons que hi ha: el blanc, el taronja, el groc, el camuflat, el verd i el lila i, només li resten, el blau, el marró, el vermell i el negre. Tanmateix, es mostra satisfet amb el cinturó assolit: "Mai m'ha agradat la competició, així que de moment no tinc pensat opositar a més cinturons". A més, "amant de la cultura japonesa", Baixas ha practicat també aikido, una art marcial d'origen japonès.

Amb tot, el lluitador de Sant Cugat considera que tots aquests anys vinculats amb les arts marcials han sigut essencials per a la seva preparació, ja que ha pogut treballar "l'agilitat, els reflexos i l'habilitat" amb la intenció de poder "protegir i ajudar a les persones" un cop aprovades les oposicions a Bombers.

Amant del submarinisme

La història de Baixas amb l'esport no només es vincula a les arts marcials, i és que després de fer un bateig de submarinisme amb 18 anys, es va adonar que era "una de les meves passions". És per això, que durant 2 anys, el santcugatenc va aprofitar per treure's fins a 16 titulacions per poder ser instructor: profunditat, coves, rescat, entre altres. "Crec que això també m'ha ajudat molt, per controlar les situacions de perill".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem