Àlex Ortega assoleix una 4a posició en l'Europeu Universitari d'Handbol

El jugador del CH Sant Cugat ha jugat el torneig amb la Universitat de Barcelona i ha estat peça fonamental en el torneig disputat a Coimbra

El santcugatenc i jugador del Club Handbol Sant Cugat, Àlex Ortega, aconsegueix una 4a posició en el Campionat d'Europa Universitari d'Handbol amb la Universitat de Barcelona. L'equip barceloní va perdre vers a la Universitat Stefan cel Mare de Romania per un resultat de 21 a 25, en el partit per la 3a posició.


Àlex Ortega, actual estudiant del Grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, juga com a central i lateral esquerra en el conjunt vermell-i-negre. No obstant això, el jugador d'handbol va ocupar el lateral dret durant tot el torneig, disputat a Coimbra (Portugal) del 14 de juliol al 19 del mateix mes, degut l'absència d'esquerrans en l'equip.


Desenvolupament del campionat


En el campionat hi van participar 11 universitats diferents, quedant els equips agrupats en una primera fase inicial de 3 grups. El sorteig va deparar que la UB és disputes la classificació als quarts de final en un complicat grup A, junt amb la Universitat Stefan cel Mare (equip de Romania i vigent campió de la competició) i l'amfitrió, la Universitat de Coimbra de Portugal.


En el primer partit, l'equip s'imposava al conjunt amfitrió per una diferència d'11 gols (18 a 29), no obstant això, queia en el segon partit per 5 gols vers l'equip romaní, per un resultat de 28 a 23 en un partit molt dur, en què el santcugatenc era expulsat al minut 20 per protestar.


Un cop assegurada la segona posició com a millor segon, la Universitat de Barcelona es classificava pels quarts de final per a jugar vers el segon millor segon, la Universitat de Belgrado. L'equip era conscient de la importància de parar el jugador estrella de l'equip serbi, que un cop neutralitzat, va permetre que els barcelonins vencessin per una diferència de 2 gols (27 a 25).


Ja en les semifinals, l'equip va jugar vers la Universitat de Bochum, conjunt que va acabar guanyant la competició. Tot i anar per davant durant tot el partit, en el minut 50, quan vencien de 3, els barcelonins van abaixar la intensitat, permitent que els alemanys es posessin 2 per sobre quan faltaven 90 segons. Tanmateix, l'equip va treure una reserva de forces per a remuntar, enviant la pilota al pal en l'última jugada, fet que va suposar la derrota per un ajustat 25 a 24.


En l'últim partit, el que decidia la 3a posició, la UB es va tornar a veure les cares vers la Universitat romanesa Stefan cel Mare. Els barcelonins van sortir molt forts en la primera meitat, arribant a la mitja part amb una diferència favorable de 3 gols. No obstant això, el desgast d'energia va permetre que en la segona part els romanesos remuntessin el partit, certificant el definitiu 21 a 25.


Àlex Ortega valora molt positivament el resultat del torneig: "Som un conjunt on quasi tots juguem en la 1a Estatal. La diferència respecte a altres universitats es nota, ja que tenen jugadors d'elit. No obstant això, som una gran família que competim conjuntament i això ens ha donat els nostres fruits.".

 
Comentaris

Destaquem