Anna Illa guanya dos ors al campionat d'Espanya d'orientació

La cadet obté el millor resultat a les proves de Llarga i Mitja distància, i se li obren les portes al campionat europeu

Anna Illa es va proclamar campiona d'Espanya d'orientació, als Campionats d'Espanya en Edat Escolar que es van organitzar a Granada el cap de setmana del 6, 7 i 8 de maig. Durant els tres dies que va durar, es van organitzar quatre curses de diferent naturalesa, tres individuals (Llarga, Mitja i Esprint) i una de relleus mixtos en equip. Illa va quedar primera en Llarga i Mitja distància, i quarta a Esprint. Amb el cadet, van quedar en sisena posició a la prova col·lectiva. El total de resultats de les diferents proves, però, va situar a la selecció catalana en 3a posició, per darrere d'Andalusia i Madrid.

Illa, provinent del Club Orientació de Catalunya (COC), forma part de la selecció catalana sub-16, juntament amb Júlia Alós (Institut Icària), Joana Martí (Aligots) i Xènia Ledesma (Xino Xano). L'equip masculí el formen Martí Nogué (UEVic), Pau Coll (UEVic), Aniol Bisquert (UEVic) i Pol Canosa (COC). A part, també hi van anar la selecció catalana infantil masculina i femenina.

Aquest any, com a novetat, es va celebrar el Festival de les Comunitats durant el campionat. Va ser un esdeveniment de caràcter social on cada comunitat va exposar productes de la seva zona i va haver de realitzar una actuació. L'equip català va dur a terme un pilar de tres amb l'ajuda dels diferents delegats i delegades de tots els equips.

 

Següent pas, l'europeu

Els excel·lents resultats d’aquesta atleta santcugatenca, en aquest i d'altres campionats, així com a la Lliga Espanyola d'Orientació, han cridat l'atenció de la selecció espanyola, amb qui participarà als Campionats Europeus a Polònia, el pròxim 30 de juny.

 
Comentaris

Destaquem