Arnau Joly: vol ser als Youth Olympic Games i al Mundial de patinatge artístic sobre gel

Arnau Joly (FC Barcelona), de 16 anys, és l'actual subcampió d'Espanya júnior i campió de Catalunya de patinatge artístic sobre gel

Arnau Joly (FC Barcelona), l'actual subcampió d'Espanya júnior (2018) de patinatge artístic sobre gel també ha estat campió estatal en la categoria novice advance (2016) i infantil (2014 i 2015) i subcampió en novice advance (2015). Aquest 2019, a Sarajevo, ha estat tretzè classificat en l'European Youth Olympic Festival (EYOF) i campió de Catalunya júnior, a falta de competir en el Campionat d'Espanya Júnior d'aquest 2019.

Arnau Joly, de 16 anys, va aconseguir el 2016, també amb la selecció espanyola, una tercera posició en un torneig internacional a Merano (Itàlia), en el mateix any que va ser cinquè en l'International Children's Games (Àustria) i en una competició internacional a Gdansk (Polònia).

Ha estat fins a cinc vegades campió de Catalunya, en les categories novice advance (2016 i 2017), infantil (2014 i 2015) i debs (2013). Els seus entrenadors són Patrick Chapmartín, Marta Andrade i Marta García.

Arnau Joly: "El que més m'agrada d'aquest esport "són els salts, la sensació de donar voltes a l'aire i caure bé"

 

"El balanç esportiu fins ara és bo. He après a controlar els nervis i el patinatge m'ha ajudat en els estudis", detalla Joly, que el que més li agrada d'aquest esport "són els salts, la sensació de donar voltes a l'aire i caure bé. És espectacular".

Respecte al seu club, el FC Barcelona, detalla que "el Barça dona una gran oportunitat als joves que volen iniciar-se a competir en aquest esport. I personalment m'ha possibilitat una formació excel·lent, combinant una pràctica esportiva basada en l'esforç, els valors i de gran complement amb els estudis".

Vol ser als Youth Olympic Games 2020 i al Campionat del Món Júnior del 2020

Arnau Joly seguirà entrenant aquest agost per afrontar dues competicions d'elit, que donen la classificació per competir als Youth Olympic Games 2020, a Lausanne (Suïssa). Són dos Grand Prix que es fan a Zagreb (Croàcia), al setembre, i a Egna (Itàlia), a l'octubre. A més, si al desembre es proclama campió d'Espanya, Joly anirà al Campionat del Món Júnior del 2020.

 

Dues vegades campió d'Espanya en hoquei sobre gel amb el FC Barcelona

Als 9 anys va iniciar-se, primer, en l'hoquei sobre gel i després al patinatge artístic sobre gel, als caps de setmana a Puigcerdà. Després va fitxar pel FC Barcelona on va ser dues vegades campió d'Espanya en hoquei sobre gel. "El patinatge se'm donava millor i m'agradava més, i em vaig decidir pel patinatge", concreta.

El de Mira-sol es mostra molt agraït amb els seus pares, pel suport incondicional de la seva família. "A mi i a la meva germana Marta -que també és una patinadora d'elit- ens porten al Barça els matins, molt d'hora, a patinar abans d'anar a l'escola -el curs 2019-2020 farà 1r de Batxillerat a l'escola CIC de Barcelona-, i a la tarda, també fan viatges amunt i avall. En les competicions, a més, també fan de psicòlegs", detalla.

Per a Joly, "Sant Cugat, amb tots els nois i noies que hi ha, seria una ciutat perfecte per tenir una pista de gel".

 
Comentaris

Destaquem