Arrenca el 12è Torneig Internacional de Tennis de Sant Cugat

El campionat, que comença aquest dissabte, 3 d'octubre, forma part del Circuit ITF masculí, dóna punts pel rànquing ATP, i reparteix 10.000 dòlars en premis en metàl·lic

La 12a edició del Torneig Internacional de Tennis de Sant Cugat arrenca aquest dissabte, 3 d’octubre, a les instal·lacions del Club Tennis Natació Sant Cugat, competició que acabarà el dissabte 10 d’octubre. Es tracta d’una competició masculina que forma part del circuit de la Federació Internacional de Tennis (ITF), dóna punts pel rànquing ATP, i reparteix 10.000 dòlars en premis en metàl·lic. Un any més, el TOT Sant Cugat i el DIARI de Sant Cugat col·laboren en aquest torneig internacional.

Aquests torneigs Futures els juguen joves jugadors que volen fer el salt al tennis d’elit. És el cas, per exemple, de Roberto Carballés Baena, campió de les últimes dues edicions del campionat local. Carballés va jugar el torneig el 2014 sent 214è al rànquing de l’ATP, i ara és el 135è i juga torneigs de més nivell. El cap de sèrie número 1 del torneig és el francès Alexis Musialek (325 al rànquing ATP) i també hi jugarà el santcugatenc Juan Lizariturry (7).

El torneig

La fase prèvia d’individuals d’aquesta competició es jugarà del dissabte 3 al dilluns 5 d’octubre, amb un quadre de 64 tennistes, dels que 8 seran wild-cards (invitacions que dóna l’organització per jugar el torneig). D’aquests 64 jugadors, tan sols 8 aconseguiran la classificació per entrar en el quadre final, de 32 tennistes (amb 4 wild-cards), que es disputarà de dilluns 5 a dissabte 10 d’octubre, quan es jugarà la final d’individuals, a les 11.30 hores. Les semifinals es jugaran divendres a la tarda, quan també es jugarà la final de dobles, que tindrà un quadre de 16 parelles. El jutge-àrbitre és Pere Torras.

Juan Lizariturry, soci del CTN Sant Cugat, és l’únic santcugatenc que té una plaça assegurada en el quadre final. El rus Robert Ziganshin, fill de socis del CTN Sant Cugat, i el santcugatenc Enric Guaita, gaudiran d’un wild-card per a la fase prèvia o pel quadre final. Per a la fase prèvia, l’organització lliurarà un wild-card a Alejandro González-Tarrío i Sergi Puigdemasa, socis del club.

Presentació

La 12a edició del Torneig Internacional de Tennis de Sant Cugat es va presentar el dimecres 23 de setembre, al CTN Sant Cugat. L’acte de presentació del torneig va comptar amb la presència, entre d’altres, d’Eloi Rovira, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sant Cugat; Joan Navarro, president de la Federació Catalana de Tennis; Josep de Gispert, representant de la Federació Espanyola de Tennis; el santcugatenc Alex Corretja, extennista d’elit; Antoni Lloret, president del Club Tennis Natació Sant Cugat, i Francesc Costa, director del torneig i gerent del CTN Sant Cugat.

L’extennista professional, Alex Corretja, va assegurar en la presentació oficial del campionat que “sense torneigs Futures com el del CTN Sant Cugat, el tennis català i espanyol estaria mort. Són fonamentals i és per això que demano a les federacions catalana i espanyola de tennis que facin esforços per torneigs d’aquest tipus”. Corretja, excapità de l’equip espanyol de Copa Davis, també ha dit que “s’hi pot veure tennis de nivell i de futur”.

Joan Navarro va assenyalar, per la seva banda, que “el torneig està plenament consolidat i és un dels pocs Futures que han resistit la crisi econòmica”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem