Arriba la Copa Intercontinental de Futbol 7 per a persones amb lesió cerebral

La cerimònia inaugural se celebrarà a la ZEM Jaume Tubau, a partir de les 19.30 hores

La cerimònia inaugural de la Copa Intercontinental de Futbol 7 per a persones amb lesió cerebral se celebrarà aquest dissabte, a partir de les 19.30 hores, a la ZEM Jaume Tubau. Està previst que aquest acte tingui una durada de tres hores, amb diferents actuacions, com les dels bastoners, els geganters i els grallers, la presentació de la mascota Cuga, discursos de les autoritats, desfilada de banderes, el partit inaugural de la competició entre Espanya i Canadà i la projecció d’un audiovisual i música.

La Copa Intercontinental de Futbol 7 per a persones amb lesió cerebral, que finalitzarà el dissabte 10 d’agost, és la competició d’aquestes característiques més important que es fa a Catalunya des dels Jocs Paralímpics de Barcelona l’any 1992. També és la primera vegada que aquest campionat es fa a l’Estat espanyol. La seu principal de la competició serà la ZEM Jaume Tubau, que també acollirà la final del campionat i la cerimònia de cloenda. Amb tot, el Camp Municipal de Futbol de Can Magí també acollirà diferents partits el dijous 1 i el divendres 2 d’agost.

Més de 300 representants
En aquesta competició de primer nivell hi participaran més de 300 persones, entre jugadors i tècnics esportius. Les 16 seleccions que participaran en la Copa Intercontinental de Futbol 7 per a persones amb lesió cerebral són Anglaterra, Austràlia, Argentina, Brasil, Canadà, Escòcia, Espanya, Holanda, Irlanda, Irlanda del Nord, Japó, Portugal, Rússia, Ucraïna, Estats Units i Veneçuela. A priori, les quatre seleccions que haurien de lluitar pel podi són Rússia, medalla d’or als Jocs Paralímpics de Londres 2012; Ucraïna, Brasil i Holanda. A la selecció espanyola hi juguen cinc futbolistes catalans. Són Ramon del Pino, Sergi Álvarez, Noé Adell, Daniel Manjon i Aitor Ariño. A més, el català Ramon del Pino n’és el capità.

Classificatori pel Campionat del Món
Les vuit millors seleccions d’aquesta Copa Intercontinental de Futbol 7 per a persones amb lesió cerebral aconseguiran el bitllet per competir al Campionat del Món del 2015, encara sense seu, que alhora és classificatori per als Jocs Paralímpics de 2016, que se celebraran al Brasil. L’organització compta amb uns 200 voluntaris que vetllaran pel bon funcionament del torneig.

La Copa Intercontinental de Futbol 7 per a persones amb lesió cerebral l’organitza la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) per delegació de la Federació Internacional Cerebral Palsy International Sports and Recreation Association (CPISRA). L’organització compta amb la col·laboració, entre d’altres, de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Sant Cugat, l’Obra Social La Caixa i els mitjans de comunicació Diari de Sant Cugat i TOT Sant Cugat.

Un repte molt important
El santcugatenc Carles Muñoz, president des de l’any 2002 de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, ha explicat al TOT Sant Cugat que per a la seva federació “organitzar un campionat d’aquest tipus és un repte molt important. Som una federació molt viva i activa. Organitzar la Copa Intercontinental ens ha fet créixer com a federació”.

El futbolista del FC Barcelona Xavi Hernández apadrina aquesta Copa Intercontinental de Futbol 7 per a persones amb lesió cerebral com a ambaixador de l’Obra Social La Caixa.

 
Comentaris

Destaquem