La 4a edició de la Transgalliners de la Unió Ciclista Sant Cugat canvia de data

El canvi de data de la competició respon a temes organitzatius i les inscripcions continuen encara obertes

La 4a edició de la Transgalliners de la Unió Ciclista Sant Cugat canvia de data, i tot i que en un principi estava previst que se celebrés el diumenge 9 de juny, finalment la competició tindrà lloc el diumenge 29 de setembre. Aquesta edició serà la més solidària de totes, i és que el club santcugatenc ha generat sinergies amb Oxfam Intermon per recaptar fons per impulsar projectes de subministrament d'aigua a Kènia.

Les inscripcions segueixen obertes i enguany hi haurà una pedalada de BTT de 50 quilòmetres i una pedalada de Gravel de 100 quilòmetres. Per participar, cal formar un equip de tres persones, els quals tindran l'objectiu d'aconseguir 600 euros de recapte. El cost de la inscripció és de 72 euros per equip i al moment de la inscripció, tots els equips tindran un espai virtual per presentar al seu equip i servirà per recaptar els fons necessaris per participar en forma de petits donatius. Els equips que formalitzin la inscripció fins al 15 de maig rebran una bonificació de 100 euros, mentre que els que ho facin abans del 30 de juny rebran una bonificació de 50 euros.

Oriol Cusó, president de la Unió Ciclista Sant Cugat, va celebrar durant la presenteció que enguany la cursa sigui solidària: "Aquest repte esportiu té com a novetat el fet de fer-ho en equip de tres ciclistes, tal com proposa Oxfam Intermón, per assolir el repte solidari". Per la seva banda, la regidora d'Esports, Núria Escamilla (Junts per Sant Cugat), va destacar la importància d'unir esport i solidaritat per ajudar els països que pateixen una extrema sequera: "Sumem esport i solidaritat, un bon tàndem per conscienciar i fer difusió de l'extrema duresa que viuen alguns països per les situacions de manca d'aigua que pateixen a conseqüència de la crisi climàtica".

Amb tot, una cursa que ajudarà a Oxfam Intermón desenvoluparà projectes per fer arribar aigua a Kènia i fer front a les dificultats provocades pels efectes de la crisi climàtica. "Amb la recaptació de 600 euros per equip podem garantir l'accés i disponibilitat d'aigua potable per a 280 persones mitjançant rehabilitació de pous d'aigua, i és que actualment hi ha milers de refugiats climàtics que estan patint aquesta sequera extrema", com afegia Sílvia Benaiges, responsable de Públic Engagement d'Oxfam Intermón.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem