Ascens del Qbasket masculí a Primera Catalana

El Qbasket, de 2a Catalana, ocuparà la plaça del Sant Andreu Natzaret, de 1a Catalana; el conjunt badaloní, la plaça del Ramon Llull, de Copa Catalunya, i el conjunt barceloní, la plaça del Qbasket

El primer equip masculí del Qbasket Sant Cugat jugarà la pròxima temporada a Primera Catalana. Ho farà després d'un intercanvi de places amb l'AE Sant Andreu Natzaret, de Badalona, i el CB AESC-Ramon Llull, de Barcelona. El Qbasket, de 2a Catalana, ocuparà la plaça de l'AE Sant Andreu de Natzaret, de Primera Catalana; el conjunt badaloní ocuparà la plaça del CB AESC-Ramon Llull, de Copa Catalunya, i el conjunt barceloní ocuparà la plaça del Qbasket. Aquest és el segon ascens consecutiu del Qbasket, que ha passat de Tercera a Primera Catalana. Aquesta temporada 2014-2015 ha acabat cinquè a Segona Catalana.

Cinc fitxatges

Cinc són les noves incorporacions del Qbasket. El base Jordi Albert Pigem ha jugat aquesta temporada 2014-2015 al CB Sant Pere Terrassa, de Primera Catalana. Alex Arenas és un experimentat aler de 37 anys, que ha jugat a Lliga EBA amb el CB Montcada, el CB Mollet i la UE Barberà. La temporada 2014-2015 no ha jugat en cap equip i en la campanya 2013-2014 ho va fer a la UE Barberà. També és aler Ibe Oji, que procedeix del Platges de Mataró, de Copa Catalunya. Carles Fuentes procedeix del CB Gavà, de Primera Catalana, i és aler-pivot. El pivot Unai Garcia prové de la UE Sant Cugat, que juga a Copa Catalunya.

Continuen sis jugadors

Els jugadors que seguiran defensant la samarreta del Qbasket són el base David Serra i Edu de Azpiazu; els alers Biel Capellas i Enric Bas, i els pivots Carlos Martín i Rafa Reche. Els cinc jugadors que no segueixen al sènior A són Ferran Blanch, Pol Blanch (jugarà al sènior B de Tercera Catalana), Mario Dardé (marxa a Alemanya), Fran Tejada (B. Almeda) i Adrià González (es retira).

Santana: "És un equip que pot competir perfectament a Primera Catalana”

Ernest Santana ha assenyalat al TOT Sant Cugat que la nova plantilla del primer equip masculí (amb un total d'onze jugadors) és “un equip molt compensat i homogeni, que pot competir perfectament a Primera Catalana”.

 

Ernest Santana complirà la seva segona campanya al capdavant del Qbasket i ho seguirà fent amb Dani Oses, ajudant i preparador físic, i Sergi Santana. L'entrenador del sènior A serà el director tècnic esportiu de l'equip sub-21 masculí, dels dos sèniors masculins i del sènior femení.

El 24 d'agost, en marxa

L'equip iniciarà la pretemporada el dilluns 24 d'agost. L'equip farà un stage a Llívia del 28 al 30 d'agost i el dissabte 5 de setembre (18 hores) rebrà, al Pavelló 1, el CB Sitges, de Copa Catalunya. La resta de partits de pretemporada s'aniran tancant en les pròximes setmanes. La Federació Catalana de Basquetbol encara no ha fet públic el calendari de Primera Catalana.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem