Ascens històric del Club Handbol Sant Cugat B a Lliga Catalana

El sènior B masculí aconsegueix el seu segon ascens consecutiu i jugarà a la màxima categoria catalana, en la que mai hi ha competit

Per primera vegada en la història de l'entitat, el sènior B del Club Handbol Sant Cugat militarà, la pròxima temporada 2015-2016, a la màxima categoria de l'handbol català, la Lliga Catalana. La victòria (35-34) dels vermells-i-negres aquest diumenge, 3 de maig, al Pavelló 3, contra l'Handbol Terrassa, li ha donat l'ascens matemàtic, quan encara queden tres jornades perquè acabi la lliga de Primera Catalana. Aquest és el segon ascens consecutiu d'aquest conjunt, que al final de la temporada passada va veure com marxaven fins a una desena de jugadors, que el club va suplir amb jugadors de categoria juvenil. Per això, aquest ascens encara té molt més de mèrit, ha assegurat Joan Cinta, entrenador del segon equip.

Joan Cinta ha destacat el treball, l'esforç i el sacrifici dels seus jugadors, en una temporada “molt llarga, de fins a 30 jornades de lliga”. L'objectiu inicial d'aquesta temporada era la permanència, però un cop acabada la primera volta i vista la classificació de l'equip ens vem marcar l'ascens, ha concretat.

Pugen els tres primers classificats

Els tres primers classificats de Primera Catalana són els que pujaran de categoria i ho faran el CH Canovelles (44 punts), l'H. Esplugues B (43 punts) i el CH Sant Cugat B (39 punts). Els vermells-i-negres ja no poden atrapar, matemàticament, el líder, però sí al segon classificat, l'H. Esplugues B. Després d'assolir l'objectiu d'ascendir de categoria, Joan Cinta es fixa l'objectiud'acabar segons”. Els santcugatencs compten, de moment, amb un balanç al campionat de 17 victòries, 5 empats i 5 derrotes. A més, amb 874 gols a favor, és el màxim golejador de la categoria.

En les últimes tres jornades de competició, el CH Sant Cugat B rebrà l'H. Esplugues B (segon classificat) i l'H. Palautordera B (15è i últim) i visitarà La Salle Bonanova Atlètic (13è i antepenúltim).

Els protagonistes de l'ascens

Els dinou jugadors (amb una mitjana d'edat de 20 anys i tots formats al CH Sant Cugat) que han aconseguit l'ascens han estat els porters Joan Ramírez, Eloi Sierra, Óscar Braulio, i els jugadors Arnau Domingo, Gerard Santafè, Carles Cadenas, Pol Buxeda, Santi Peiro, Albert Braulio, Albert Villarroya, Àlex Ortega, Aleix Vaz, Gerard Mercader, Joan Aballí, Pau Llinàs, Marc Jiménez, Jaume Otaegui, Nacho García i Arthur Bedet. L'entrenador és el Joan Cinta, i els delegats Juan Ortega i José Joaquín García.

Joan Cinta, un expert en ascensos

Joan Cinta, que fa molts anys que dirigeix el sènior B, ha aconseguit quatre ascensos: dos de 3a a 2a Catalana, un de 2a a 1a Catalana, i un altre de 1a Catalana a Lliga Catalana. No ha fet descendir mai a cap equip. El tècnic i el club encara han d'asseure's a parlar del futur de l'entrenador, a qui han ofert dirigir al primer equip la pròxima temporada, opció que Cinta ha rebutjat.

Alguns dels rivals del CH Sant Cugat B de cara a la vinent campanya a Lliga Catalana (categoria anterior a la Primera Estatal, on milita el CH Sant Cugat A) seran La Salle Bonanova i l'H. Bordils B si no pugen de categoria, i l'H. Sant Vicenç, el Sant Martí-Adrianenc B, l'H. Banyoles, l'HC Manyanet, el CH Sant Esteve de Palautordera, l'H. Lleida Pardinyes i el KH-7 BM Granollers C.

Joan Cinta ha afirmat que de cara a la pròxima temporada 2015-2016 l'objectiu ha de ser la permanència a la categoria. És una categoria molt alta, la que durant sempre ha jugat el primer equip.

La nova junta serà ratificada divendres

La nova junta directiva del CH Sant Cugat serà ratificada aquest divendres, 8 de maig, en una assemblea extraordinària de socis, que se celebrarà a les 20.30 hores a la Sala d'Actes del Pavelló 2 de la ZEM Rambla del Celler. També serà l'ocasió per acomiadar Davide Bonaccini, qui ha estat el president de l'entitat en els últims quatre anys i que ha aconseguit, entre altres coses, l'ascens del primer equip a la Primera Estatal i del sènior B a Lliga Catalana.

 
Comentaris

Destaquem