Ascens històric del Valldoreix Futbol Club a 3a Catalana

El primer equip, que ha estat líder del campionat des de la segona jornada, només ha necessitat tres temporades per assolir l'ascens de categoria. Ara jugarà la Copa Catalunya

El primer equip del Valldoreix Futbol Club tan sols ha necessitat tres temporades -des de la creació d'aquesta entitat- per assolir l'ascens a la 3a Catalana de futbol. En una temporada per emmarcar, l'equip que han dirigit primer, Juan González Arias (fins al març), i després, Javi Latre, ha aconseguit abandonar l'última categoria del futbol amateur català. Els valldoreixencs s'han assegurat matemàticament el títol de lliga al grup 16è de 4a Catalana i l'ascens de categoria aquest dissabte, 27 d'abril, al camp de l'Escola Pia de Sarrià, sisè a la taula, per 0 gols a 1. 

Líder des de la segona jornada de lliga
Els verd-i-blancs han guanyat, fins ara, 21 dels 25 partits que han disputat a la lliga, amb un balanç al campionat de 21 victòries, 2 empats i 2 derrotes, amb un total de 65 punts, quatre més que el segon i tercer classificats, el Fenicia FE Hospitalet Atlètic i el Sant Just Desvern CF B. Com a equip local no ha perdut cap dels 12 partits (11 victòries i 1 empat) que ha jugat al Camp Municipal de Futbol de Vallvidrera, instal·lació on entrena i competeix el Valldoreix FC, tot i ser una entitat esportiva de Sant Cugat. El Valldoreix FC ha estat líder del campionat des de la segona jornada de lliga.

Jorge González: "Hem fet un pas molt important"
Jorge González León, president del Valldoreix FC des del passat mes de juny en substitució de Ricard Benguría, ha explicat al TOT Sant Cugat que amb aquest ascens "hem fet un pas molt important. Som un club molt jove que fa només tres anys vam fundar una colla d'amics. No hem pujat de categoria per casualitat. Estem molt il·lusionats". Tot i que l'objectiu per a la pròxima temporada és la permanència a la 3a Catalana, l'entitat esportiva de Valldoreix vol seguir creixent: "Posarem els mitjans necessaris per intentar tornar a pujar en les pròximes temporades", ha concretat.

En la 26a i última jornada de lliga al grup 16è de 4a Catalana, el Valldoreix FC s'acomiadarà d'aquesta categoria amb el Krill-Can Cervera CF. El partit es jugarà el diumenge 5 de maig, a les 16.30 hores, a Vallvidrera.

El Valldoreix FC jugarà la Copa Catalunya
Un cop finalitzin les competicions del futbol català es jugarà una nova edició de la Copa Catalunya de futbol, competició reservada pels equips campions de la temporada 2012-2013. Lògicament, el Valldoreix FC la jugarà. "El fet de poder jugar-la ja és un premi", ha detallat Jorge González León.

La pròxima temporada 2013-2014, el Valldoreix FC jugarà a la mateixa categoria que el Junior FC B i la Penya Blaugrana Sant Cugat, també conjunts santcugatencs. Per contra, l'Olympia II CE, que va ascendir la campanya anterior, ha perdut la categoria.

 
Comentaris

Destaquem