Ascens per la porta gran del Club Handbol Sant Cugat a Primera Nacional

Els vermell-i-negres, que ja s'havien assegurat dissabte l'ascens a la categoria de bronze de l'handbol espanyol, han guanyat el sector C del Campionat d'Espanya de Segona Nacional

Els jugadors celebren amb l'afició el títol i l'ascens. FOTO: Estefania Bedmar Els jugadors celebren amb l'afició el títol i l'ascens. FOTO: Estefania Bedmar
Els jugadors celebren amb l'afició el títol i l'ascens. FOTO: Estefania Bedmar Els jugadors celebren amb l'afició el títol i l'ascens. FOTO: Estefania Bedmar
El primer equip del Club Handbol Sant Cugat, que aquest dissabte, 17 de maig, s'havia assegurat matemàticament l'ascens a Primera Nacional, també s'ha adjudicat el Sector C del Campionat d'Espanya de Segona Nacional. Els vermell-i-negres, que han guanyat els 3 partits d'aquesta fase d'ascens, han superat aquest diumenge, 18 de maig, al Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler, el CB Hondarribia, per 32 gols a 24.

Pugen CH Sant Cugat i CB Hondarribia
Els dos conjunts que han assolit l'ascens a la categoria de bronze de l'handbol estatal han estat el CH Sant Cugat, amb 6 punts, i el CB Hondarribia, amb 4 punts. L’entitat que presideix Davide Bonaccini i que la temporada 2015-2016 celebrarà el 40è aniversari, ha organitzat, amb molt d'èxit, el sector C del Campionat d’Espanya de Segona Nacional.

4 fases d'ascens, 2 ascensos
Aquesta ha estat la quarta fase d'ascens a Primera Nacional que juga un primer equip del Club Handbol Sant Cugat. Fa una vintena d'anys ho va fer a Sant Sebastià, i al 1996 i 1998, a Sant Cugat. Els santcugatencs van aconseguir l'ascens la temporada 1997-1998, i 16 campanyes després ho han tornat a assolir. A Primera Nacional només hi han jugat una temporada, la 1998-1999, i la vinent, la 2014-2015, ho tornaran a fer amb un equip jove i amb molt de futur, amb l'objectiu de consolidar-se a la categoria.

Els protagonistes de l'ascens
Els 16 jugadors que integren el primer equip que dirigeix Joan Sancho són: els porters Eloi Gutiérrez i Martí Nicolau, i els jugadors Marc Aballí, Nacho Álvarez (capità), Oliver Bonaccini, Lluís Calvera, Oriol Cortés, Guillem Dolz, Dani Ferrer, Héctor Gómez, Gorka Herrero, Marc Jordan, Adrià León, Pau Masllorens, Bernat Tous i Andreu Vives.

Una afició de 10
El paper de l'afició en aquesta fase de sector ha estat molt important. En cadascuna de les tres jornades de competició (de divendres 16 a diumenge 18 de maig), els santcugatencs han omplert les grades del Pavelló 3, amb una mitjana de 700 persones per dia.

Reconeixement al sènior B
Abans de jugar-se aquest partit, els jugadors del CH Sant Cugat i CB Hondarribia han fet es passadís d'honor al sènior B del CH Sant Cugat, que aquesta temporada 2013-2014 s'ha adjudicat el títol de campió de Segona Catalana (el millor de 28 equips) i ha assolit l'ascens a Primera Catalana, categoria en què jugarà per primera vegada. Els santcugatencs han ofert el títol a l'afició.

Una temporada per emmarcar
Tot i que encara ha de jugar l'últim partit de la Copa Catalana, el sènior A del Club Handbol Sant Cugat ha tancat una temporada brillant. Ha estat campió de Lliga Catalana (amb 44 punts), amb un balanç de 21 victòries, 2 empats i només 3 derrotes.

Encara han de jugar l'últim partit de la Copa Catalana
El diumenge 25 de maig, a les 12.30 hores, al Pavelló 3, el CH Sant Cugat rebrà el Sant Martí-Adrianenc, que aquesta campanya ha assolit l'ascens a Divisió d'Honor B. Aquest partit correspondrà a l'última jornada de la Copa Catalana. Fins al moment, el sènior A masculí ha jugat 3 partits, tots contra conjunts que militen a la Primera Nacional. Ha superat l'H. Banyoles (32-37); ha empatat a la pista de la UE Sarrià (34-34), i ha perdut amb l'H. Esplugues (22-25).

Els rivals del CH Sant Cugat a Primera Nacional
El CH Sant Cugat s'enfrontarà la pròxima temporada 2014-2015 als següents clubs: H. Esplugues, H. Gavà, La Salle Montcada, OAR Gràcia Sabadell, UE Sarrià, H. Palautordera, H. Sant Esteve Sesrovires, BM Granollers B, H. Sant Quirze, H. Vendrell, Joventut Handbol Mataró i CH Sant Joan Despí (també ha pujat). Encara no s'ha fet públic si l'H. Banyoles es mantindrà finalment a Primera Nacional. Qui no hi serà són el Sant Martí-Adrianenc i el BM La Roca, que han assolit l'ascens a Divisió d'Honor B.

Eloi Rovira, l'únic representant de l'Ajuntament
Malgrat l'ascens de categoria, l'únic representant de l'Ajuntament de Sant Cugat que ha estat present al campionat ha estat Eloi Rovira, Coordinador d'Entitats Esportives del consistori.


Classificació final del Sector C del Campionat d'Espanya de Segona Nacional:

1. Club Handbol Sant Cugat: 6 punts

2. CB Hondarribia: 4 punts

3. CP Calasancio: 2 punts

4. CH Mata de Jonc 0 punts


Partits de la fase d'ascens a Primera Nacional, al Pavelló 3:

Divendres, 16 de maig:

- CB Hondarribia 22 - CP Calasancio 21

- CH Sant Cugat 39 - CH Mata de Jonc 16


Dissabte, 17 de maig:

- CB Hondarribia 27 - CH Mata de Jonc 22

- CH Sant Cugat 40 - CP Calasancio 22


Diumenge, 18 de maig:

- CH Mata de Jonc 27 - CP Calasancio 32

- CH Sant Cugat 32 - CB Hondarribia 24

 
Comentaris

Destaquem