Baize, l'atleta que va córrer 24 hores seguides per complir un somni

L'esportista de Sant Cugat va participar per primera vegada en l'Ultra-Trail de Mont-Blanc aconseguint una meritòria 7a posició en la seva categoria

La santcugatenca Florence Baize (55 anys) ha complert un dels seus somnis: ser finisher en la carrera CCC de 100 quilòmetres (i 6.000 de desnivell) de l'Ultra-Trail de Mont-Blanc, celebrada el divendres 26 d'agost, entre Courmayeur i Chamonix. La fita va més enllà d'haver acabat la carrera, i és que amb una marca de 23 hores 3 minuts i 35 segons, Baize acabava en la 7a posició de la seva categoria i en la posició 1.220 de la general, de les 1.727 persones que la van acabar.

L'atleta, nascuda a París, explica que era una fita que tenia marcada des de feia temps. "Jo mai he fet esport competitiu, però quan era jove m'agradava jugar a tennis i sortir a córrer. En néixer els meus 3 fills, i amb la feina, ho vaig haver de reduir. No obstant això, quan els meus fills es van fer grans, em vaig proposar buscar-me algun objectiu".

D'aquesta manera, amb quasi 50 anys, Baize va començar a preparar-se per participar en mitges maratons. "Vaig tenir la sort de trobar-me amb We Run Team, amb els quals continuo en l'actualitat". Ràpidament, les mitges maratons se li quedaven curtes a la santcugatenca, la qual va fer el salt a les maratons. Tot i això, l'atleta no acabava de trobar el seu lloc, i és que segons ella, s'avorria. Un cop va provar la muntanya, però, ho va tenir clar, i a partir d'allà va començar a participar en trails, competint fins i tot a Itàlia o Suïssa, on va aconseguir una plata en una carrera de 35 quilòmetres.

El 2018, a més, va poder participar per primera vegada en l'Ultra-Trail de Mont-Blanc, però en la carrera UCC de 56 quilòmetres, i d'ençà d'aquell moment, va saber que volia tornar a participar en aquesta carrera, un objectiu que va poder complir després d'acabar l'Ultra-Trail de la Vall d'Aran del 2021 (105 quilòmetres), en el qual va obtenir una plaça, tot i que una lesió va estar a punt d'esgarrar la seva participació. "Em vaig fracturar el peroné i vaig patir, perquè per mi era la meva última oportunitat, tant per l'edat, com perquè cada vegada és una cursa que compta amb més sol·licituds".

"És un somni de molts anys haver pogut participar" afegeix. Tot i això, Baize confessa que és una prova molt dura: "És una carrera molt mental i la meva estratègia és posar-me petits objectius, com ser a la sortida, els primers 10 quilòmetres o arribar a l'avituallament dels 54 quilòmetres. A més, el pitjor és quan cau la nit, però jo tinc al cap la gent que m'ha acompanyat en aquest recorregut".

Amb tot, la corredora francesa, amb residència a Sant Cugat des de fa 20 anys, assenyala que el seu objectiu és ser un referent per a totes les altres dones: "Vull motivar que altres dones puguin començar a practicar esport als 40 o 50 anys, i és que mai és tard. A mi l'esport m'ha ajudat molt".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem