Bestué i Salas triomfen en el Campionat d'Espanya d'Atletisme

Ambdós atletes santcugatencs van aconseguir pujar a la part més alta del podi en l'estatal en els 100 metres i en el salt en perxa respectivament

Els atletes Jaël Bestué i Dídac Salas van dominar la seva modalitat en el Campionat d'Espanya d'Atletisme, una competició que es va disputar entre el 24 i 26 de juny a Nerja (Màlaga). Amb això, Bestué ho va fer en els 100 metres, mentre que Salas ho feia en el salt en perxa.

Jaël Bestué va seguir demostrant la seva progressió en la prova regne de la velocitat, i és que l'atleta del FC Barcelona va vèncer amb una marca d'11.26 segons, per damunt de Sonia Molina d'Alcampo Scorpio (11.31) i de Carmen Marco del Valencia Club Atletismo (11.45). En les semifinals, a més, la santcugatenca va aconseguir ser Rècord del Campionat i Rècord d'Espanya sub-23, amb un temps d'11.19 segons en la primera semifinal, un rècord, no obstant això, que li va arravatar María Isabel Pérez en la segona semifinal (11.07). En les eliminatòries, ja havia aconseguit arravatar el Rècord d'Espanya sub-23, amb una marca de 11.26.

D'altra banda, el santcugatenc Dídac Salas (FC Barcelona) es va imposar en el salt en perxa, amb una marca de 5.55 metres. Salas va saltar a la primera el 5.25 i el 5.45, mentre que el 5.55 ho va fer en el segon intent. El santcugatenc va intentar superar el llistó en 5.65, però va errar, ja amb la medalla assegurada. El també blaugrana Álex Gracia va ser plata (5.50), mentre que Isidro Leyva (Trops-Cueva de Nerja), amb un salt de 5.35, tancava el podi.

Finalment, Bestué va tornar a pujar al podi del Campionat d'Espanya, i és que juntament amb la també santcugatenca Anna Monso, s'adjudicaven una medalla de plata en els relleus 4x100, amb un temps de 44.81. La medalla d'or així era pel Playas de Castellón (44.04), mentre que el bronze se l'adjudicava Grupompleo Pamplona At., amb una marca de 45.81.