Campus i colònies multiesportives, un primer aproximament entre clubs

6 clubs del municipi, juntament amb la Fundació Paidos, han apostat per tirar endavant una primera edició de jornades multiesportives perquè els infants del municipi puguin provar diferents esports

Sant Cugat és un municipi ric en esportistes en edat escolar i així ho avalen els números d'infants que practiquen algun esport en l'escola. És per això que, juntament amb la Fundació Paidos, 6 clubs del municipi, implicats en l'esport escolar, han decidit ajuntar sinergies per crear unes jornades esportives on els infants podran conèixer de primera mà diferents esports.

Amb això, el Qbasket Sant Cugat, el Club Handbol Sant Cugat, el Club Karate Sant Cugat, el DSV Club Voleibol Sant Cugat, la Unió Esportiva Sant Cugat i la Unió Ciclista Sant Cugat són els clubs que, enguany, han decidit tirar endavant tant aquests casals d'hivern i les colònies d'estiu. Durant aquestes jornades esportives, cada dia els escolars practicaran dos esports diferents i se'ls facilitarà la possibilitat d'una pràctica poliesportiva, més enllà dels itineraris d'especialització de cada entitat. D'altra banda, serà un camí perquè aquests clubs, tots ells referents en l'esport escolar, puguin informar i donar a conèixer als infants quines són les entitats de referència d'aquests esports en el municipi.

Tal com apunta Rafa Robledo, president de la Unió Ciclista Sant Cugat, la força d'aquesta iniciativa recau en la col·laboració entre clubs: "Tenim uns valors transversals en cadascun dels diferents clubs que participen en el projecte. Tanmateix, aquests valors són comuns entre els clubs que participen i volem demostrar a la ciutat que aquesta cooperació no només és necessària, sinó també possible".

D'altra banda, Julià López-Arenas, president del Club Handbol Sant Cugat, ha remarcat la importància del projecte per poder trencar estigmes amb aquests casals i colònies: "Volem mostrar als infants que l'esport no entén de gèneres, ja que l'esport és esport".

Amb tot, mentre els casals, amb les inscripcions ja obertes, es realitzaran al Joan Maragall, els dies 23, 24, 27, 30 i 31 de desembre i el 2 i 3 de gener, les colònies se celebraran del 13 al 18 de juliol en una casa de colònies de Vilanova de Sau, i ambdues, aniran destinades a esportistes en edat escolar entre 1r i 6è de primària.

 
 
Comentaris

Destaquem