El CAR Sant Cugat analitza el 'Camí als Jocs Olímpics' amb els seus esportistes

A través d'una jornada divulgativa, l'entitat ha parlat sobre la salut, el benestar, la preparació i el rendiment dels esportistes de cara a la pròxima cita de París 2024

El CAR Sant Cugat ha acollit Camí als Jocs Olímpics, una jornada divulgativa en la qual s'ha parlat de la preparació dels esportistes del Centre d'Alt Rendiment per anar a la pròxima cita de París 2024, el dijous 14 de març. La jornada ha posat el punt d'interès en les necessitats, la salut, el benestar, la preparació i el rendiment dels verdaders protagonistes de les Olimpíades, els esportistes, unes Olimpíades que se celebraran a París, entre el divendres 26 i el diumenge 11 d'agost.

Un dels aspectes que han abordat els esportistes ha estat l'any olímpic, i és que com ha apuntat la nedadora paralímpica Núria Marqués (or i plata a Rio de Janeiro 2016 i plata i bronze a Tòquio 2021), l'any olímpic "és una gran oportunitat per visibilitzar aquells esports minoritaris". Aquesta visibilitat ha estat compartida pel també nedador paralímpic David Levecq (2 plates a Atenes 2004 i plata a Pequín 2008, a més d'olímpic a Londres 2012, Rio de Janeiro 2016 i Tòquio 2021), que ha titllat de diferent l'any olímpic: "Com a esportistes preparem al 100% totes les temporades amb diferents objectius, independentment de les Olimpíades, però la repercussió de classificar-te i poder participar en uns Jocs Olímpics és especial i això ens motiva". Una classificació que en paraules de l'entrenador absolut de gimnàstica de trampolí, Guillem Villa, "té un retorn i enriqueix als esportistes".

La nedadora artística santcugatenca Paula Ramírez (diploma olímpic a Tòquio 2021), d'altra banda, ha destacat la implicació del CAR Sant Cugat en el treball dels esportistes: "Tots els sectors del CAR Sant Cugat estan molt implicats en el nostre treball, i no només en l'any olímpic. A més, tenim la sort que no només ens donen suport en l'àmbit esportiu, sinó en la part personal, educativa o dual". Aquest suport també ha estat comentat per l'entrenador de salt amb perxa Alberto Ruiz (olímpic a Los Angeles 1988 i Barcelona 1992): "Darrere hi ha tota una infraestructura multidisciplinària que envolta l'esportista i l'entrenador que és fonamental".

Finalment, el director del centre esportiu, Ramon Terrassa, ha destacat la importància de compartir el dia a dia dels esportistes per poder entendre el trajecte per arribar a ser olímpic: "Hem volgut obrir el CAR perquè qui vulgui, se'l pugui fer proper. Hem de recordar que el CAR Sant Cugat forma part d'un engranatge esportiu i el fet de ser innovadors ens ha permès poder ser un referent".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem