Carles Domènech, campió d'Europa sub-17 d'hoquei patins i màxim golejador del torneig

El jugador de l'equip júnior A del Patí Hoquei Club Sant Cugat ha fet 18 gols en 7 partits

El santcugatenc Carles Domènech González, que acaba de complir 16 anys, s'ha coronat campió d'Europa Sub-17 d'hoquei sobre patins, amb la selecció espanyola. A més, el jugador de l'equip júnior del Patí Hoquei Club Sant Cugat ha estat el màxim golejador del campionat, amb 18 gols, 5 més que el segon, Miguel Canadillas (Rivas Las Lagunas). Domènech, un dels jugadors clau en el dinovè títol d'un combinat estatal sub-17 en un Campionat d'Europa, ha marcat en 6 dels set 7 partits jugats. Domènech ha marcat 7 gols a Israel i Suïssa, 5 a Anglaterra, 2 a Andorra i 1 gol en cada partit -2- que s'ha enfrontat a Itàlia.

Campions a la pista de l'amfitrió

En l'últim partit de la fase final, Espanya i Portugal, equip amfitrió, han empatat a 1 gol, aquest dissabte, 7 de setembre, a la nit. La selecció espanyola, invicte en el torneig i que revalida el títol, en tenia prou amb un empat per ser campió d'Europa, mentre que els portuguesos havien de guanyar si volien alçar-se amb el títol.

En la fase final, a banda d'empatar amb Portugal (1-1), Espanya ha superat Itàlia (11-4) i Suïssa (9-3), mentre que en el grup A, que ha liderat, ha derrotat Israel (20-1), Andorra (11-0) i Anglaterra (14-1) i ha empatat amb Itàlia (3-3). El torneig s'ha disputat en dues fases amb el format de tots contra tots.

 
Carles Domènech Campionat d'Europa Espanya

Carles Domènech ha estat el màxim golejador del Campionat d'Europa, amb 18 gols. FOTO: Cedida

Classificació final de les 9 seleccions

La classificació final del 38è Campionat d'Europa, amb 9 seleccions participants, ha estat la següent: Espanya, Portugal, Itàlia, Suïssa, França, Alemanya, Anglaterra, Andorra i Israel. D'aquesta manera, Espanya continua sent la selecció que més vegades ha estat campió, amb 19 cops.

 

Dels 10 jugadors, 7 catalans

Dels 10 jugadors seleccionats per jugar l'europeu, 7 són catalans, del CP Manlleu (4), FC Barcelona (2) i PHC Sant Cugat (1). El seleccionador espanyol també és català, Jordi Boada.

El Campionat d'Europa Sub-17 d'hoquei sobre patins s'ha jugat de l'1 al 7 de setembre, a Torres Vedras (Portugal).

Millor, impossible

Aquesta ha estat la primera vegada que el jugador santcugatenc juga una competició oficial internacional, tot i que entre els anys 2018 i 2019 ha participat en diferents sessions de control de la Federació Espanyola de Patinatge.

Format al PHC Sant Cugat

El santcugatenc, de 16 anys, va jugar la temporada passada, la 2019-2019, al juvenil A i a l'infantil A del PHC Sant Cugat i aquesta temporada 2019-2020 ho farà al júnior A. Domènech va començar a jugar a hoquei sobre patins als 4 anys, a l'Escola d'Iniciació del PHC Sant Cugat i ha jugat en totes les categories del club vermell-i-negre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem