Catalunya guanya a Sant Cugat el Campionat d'Espanya escolar de seleccions de seven

Els santcugatencs Pol i Carles Pla són part activa del programa de seven que ha activat la Federació Catalana de Rugby

Les seleccions catalanes masculina i femenina sub-16 s'han adjudicat la primera edició del Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques en Edat Escolar, que s'ha celebrat aquest cap de setmana del 27 i 28 de maig, a la ZEM La Guinardera, a Sant Cugat. En la final masculina, Catalunya ha derrotat a València per 10 punts a 5, i en la femenina, a Madrid, per 19 a 15. Aquest campionat, que ha organitzat la Federació Espanyola de Rugby, a través de la Federació Catalana de Rugby i el Club de Rugby Sant Cugat, s'ha jugat en la modalitat de seven (rugbi a 7) i en la categoria sub-16.

6 jugadors del CR Sant Cugat

Irene Gesa i Irene Aires, a la ZEM La Guinardera. FOTO: Mònica Condeminas

En la selecció catalana masculina hi han jugat quatre jugadors del CR Sant Cugat, Guillem de Pérez, David Buch, Biel Andreu i Facundo Romano, i dues jugadores també del club, Irene Aires i Irene Gesa (ara mateix està lesionada).

La classificació final de la categoria masculina (9 seleccions) ha estat la següent: Catalunya, València, Madrid, Illes Balears, Galícia, Castella i Lleó, Astúries, Aragó i Múrcia. La classificació femenina (8 seleccions) ha estat la següent: Catalunya, Madrid, València, Castella i Lleó, Aragó, Illes Balears, Astúries i Galícia.

Pol i Carles Pla, en el programa

Cal destacar que en el cos tècnic d'aquestes seleccions catalanes hi ha el santcugatenc Pol Pla, també jugador de la selecció espanyola de seven. La resta d'integrants del cos tècnic està integrat per Joan Losada, Roser Borrás, Eli Martínez i Jean Luc Trogno. El també santcugatenc Carles Pla, extresorer del CR Sant Cugat, és des del mes de març el responsable del programa de seven a la Federació Catalana de Rugby. Pla ha assenyalat que "des de la Federació Catalana de Rugby hem posat en marxa aquest programa de seven a quatre anys perquè Catalunya aporti cada vegada més jugadors i jugadores a la selecció espanyola. Volem formar jugadors i jugadores i introduir la competició de seven a Catalunya".

 
Comentaris

Destaquem