Celebrada la 37a edició de la Cloenda dels Jocs Esportius Escolars

Un total de 3.173 infants, dividits en 19 modalitats esportives diferents, han participat en la 37a edició dels Jocs Esportius Escolars

L'Esport escolar santcugatenc gaudeix de bona salut. Ho demostra el fet que els Jocs Esportius Escolars són ja tota una tradició en la ciutat. De fet, la d'enguany ha estat la 37a edició d'aquest esdeveniment, que creix any rere any. El divendres 25 de maig, s'ha celebrat la també tradicional festa de cloenda d'aquests jocs.

De fet, l'afluència de participants és tal, que s'ha hagut de dividir la festa en dos espais, en els que hi havia els nens i nenes que han participat en les diferents modalitats esportives de la competició. D'una banda, a la Plaça Victòria dels Àngels s'ha fet entrega dels premis d'handbol, tennis taula, escacs, bàsquet, voleibol, futbol sala i futbol 7. En l'altre emplaçament, el Parc Ramón Barnils, s'han entregat els premis de ciclisme, gimnàstica rítmica, iniciació esportiva, multiesport, Hip-Hop, atletisme, karate i patinatge.

L'entrega de premis s'ha dividit en dos grans blocs. Per una banda, s'ha fet entrega dels trofeus i medalles JEE als guanyadors de totes les modalitats esportives, tant col·lectives, com individuals. D'altra banda, també s'han entregat diplomes i medalles de l'Esport Escolar a tots els participants que han assistit a la festa de cloenda. Entre tots els participants, el Joel, que fa 6è de primària a l'Escola Pins del Vallès, explica que ha estat un any "molt divertit". "Hem estat tot l'any jugant a bàsquet amb els amics, contra les altres escoles de Sant Cugat. Hem fet pinya i ens hem ajudat molt fent esport", diu el mateix Joel, que ha participat en la modalitat de bàsquet.

A més, per quart any consecutiu s'ha fet l'EsporTast que, emmarca't dins la festa de cloenda, aposta per un seguit d'activitats lúdiques i esportives perquè els participants gaudeixin d'una tarda entretinguda. A més, té per objectiu apropar l'esport a tots els nens i nenes de Sant Cugat. L'EsporTast es basa en diferents activitats relacionades amb les 19 modalitats esportives dels Jocs Esportius Escolars.

"Fa quatre anys que fem l'EsporTast. El primer any va ser una mena de prova, però després de la bona rebuda que va tenir hem decidit seguir endavant. Es tracta de col·locar diferents espais amb esports que es practiquen a Sant Cugat, perquè els nens i nenes els coneguin i s'hi aficionin", afirma Dani Casanovas, coordinador d'esport escolar de la OMET.

Uns Jocs Esportius Escolars amb molta participació

Un total de 3.173 infants han participat en la 37a edició dels Jocs Esportius Escolars. D'aquests, 1.757 han estat nens i 1.416 han estat nenes. Aquestes xifres mostren l'augment de la pràctica esportiva entre el sector femení, i l'aposta per a la igualtat que fa l'Oficina Municipal de l'Esport per a Tothom (OMET) -organitzadora dels jocs.

"Estem molt contents amb les xifres de participació. Els Jocs Esportius Escolars fa molts anys que existeixen i sempre van a millor. És un orgull que tants nens i nenes de Sant Cugat puguin fer esport", explica el mateix Dani Casanovas.

Les xifres de participants per esports es divideix així:

-Atletisme: 95.

-Bàsquet: 443.

-Ciclesme: 120.

-Escacs: 85.

-Futbol 7: 542.

-Futbol Sala: 46.

-Gimnàstica Artística:  142.

-Gimnàstica Rítimica: 388.

-Handbol: 216.

-Hip-Hop: 121.

-Iniciació Esportiva: 111.

-Karate: 62.

-Multiesport Col·lectiu: 112.

-Multiesport Individual: 29.

-Natació: 65.

-Patinantge: 8.

-Psicomocitrat: 99.

-Tennis Taula: 56.

-Voleibol: 333.

 
Comentaris

Destaquem