Cerdà (presidenta Junior FC): "El planter ha de ser protagonista de la secció d'hoquei"

Entrevistem a Marta Cerdà, nova presidenta del Junior FC que substitueix en el càrrec a Marcos Hofmann

Marta Cerdà és la nova presidenta del Junior FC, i és que la santcugatenca substitueix a Marcos Hofmann, qui ha estat elegit com a president de la Federació Europea d'Hoquei. Fins aleshores vicepresidenta de l'entitat com a vocal de la secció de tennis, Cerdà es troba actualment com a interina i ratificarà el seu càrrec al novembre, en la pròxima assemblea. Sòcia del club d'ençà que tenia 1 any, assumeix ara la presidència als 54 anys. El seu pare, Carles Cerdà, també va ser membre de la junta. La santcugatenca, que és enginyera química, és també vicepresidenta de la Federació Catalana de Tennis.

Més info: Marcos Hofmann (Junior FC), nou president de la Federació Europea d'Hoquei

Què l'empeny a assumir la presidència?

He de confessar que he tingut moments de dubte, ja que és un repte que fa respecte. No obstant això, com a vicepresidenta sabia que algun dia podia arribar aquest moment. A més, soc la primera dona en 106 anys i vinc d'una secció diferent de la d'hoquei. Tot plegat, soc conscient que és un gran repte, però vull fer un pas endavant i tinc molta il·lusió de presidir el club. És la meva segona casa i tinc ganes d'implicar-me.

Serà la primera dona en ser presidenta del Junior FC. Què representa per vostè?

És una responsabilitat, però sembla que com a dones tinguem una responsabilitat extra i l'obligació de fer-ho millor pel simple fet de ser dones.

"Sembla que com a dones tinguem una responsabilitat extra i l'obligació de fer-ho millor pel simple fet de ser dones"

I que suposa presidir un club centenari?

No és un club qualsevol. És una entitat esportiva important per la ciutat i té una responsabilitat, però ho entomo positivament.

Quins objectius té pel nou mandat?

Encara no he tingut temps de plantejar el meu projecte, però tinc algunes coses clares. Primer la paritat a tots els nivells. Volem tenir dobles vocalies en les seccions d'hoquei, de futbol, de pàdel i de tennis i ho volem fer amb dones. També m'agradaria impulsar projectes de cohesió entre les seccions del club i poder dinamitzar les seccions.

Parlant de les seccions, la secció d'hoquei és un referent estatal. Com pot mantenir-se aquesta excel·lència?

Hem de seguir el projecte encetat per Jordi Muñoz (vocal d'hoquei), ja que és un projecte en el qual jo crec. El nostre repte és que el planter sigui protagonista, minimitzant el mínim de fitxatges externs, i apostant per la base i l'escola.

Venen d'una temporada històrica, amb el primer títol de lliga del femení. Quin sostre té la secció?

Un cop estàs a dalt de tot, s'ha de mantenir. Considero que no tenim sostre, que ho hem de guanyar tot.

"Considero que no tenim sostre, que ho hem de guanyar tot"

I el futur projecte del nou estadi d'hoquei?

La nostra idea és fer un centre d'alta tecnificació d'hoquei, tot i que encara hem de parlar bé amb l'Ajuntament. Volem tenir unes instal·lacions amb pavelló, 2 camps i un edifici amb restaurant, sales de reunió, etc. És un projecte amb el CAR Sant Cugat i amb la Federació Espanyola i esperem que es faci realitat en un futur no molt llunyà. És una oportunitat per créixer i descongestionar les nostres instal·lacions.

Una altra de les seccions és el futbol. Hi ha ambició de créixer?

El nostre projecte de futbol és diferent que el de l'hoquei, ja que hem de competir amb molts clubs de futbol de la ciutat i això és més complicat. Un dels nostres reptes, doncs, és poder donar prioritat a la part social, potenciant la inclusió amb el club. A més, hem arrencat ara amb equips femenins i ens agradaria tenir un equip femení en cada categoria.

El tennis i el pàdel també són un gran reclam pels socis. Quin moment viuen aquestes seccions?

El tennis en el seu moment era diferent, però amb l'arribada del pàdel, va començar a tenir una baixada en l'ocupació de les pistes i en el nombre de nens en l'escola. És veritat que en aquell moment no vam saber quin era el model que volíem. Després de tocar fons, ara estem tornant a remuntar, dinamitzant la secció i augmentant la qualitat de la nostra escola.

Ha guanyat, doncs, molt terreny el pàdel respecte al tennis?

Sí, ens trobem que ens falta espai. A més, cada vegada hi ha més nens que juguen a pàdel, quan va començar sent un esport més per adults. Estem en un molt bon moment i tenim l'ambició de seguir acollint tornejos importants.

"Després de tocar fons (en la secció de tennis), ara estem tornant a remuntar, dinamitzant la secció i augmentant la qualitat de la nostra escola"

Potser la més desconeguda és la secció de golf. Com es troba actualment?

Està començant com una iniciativa dels socis, però encara falta donar-li més consistència a la secció. Són iniciatives que ajuden a crear caliu i ambient dins del club.

Per què un santcugatenc hauria de fer-se soci del Junior FC?

Oferim moltes possibilitats a les famílies, una gran multitud d'esports per practicar en unes instal·lacions que són una meravella.

I el club hauria d'obrir-se més a la ciutadania?

És veritat que moltes vegades la ciutadania no veu el Junior FC com a seu i sí, crec que hem d'implicar-nos més i ser més partícips en el teixit social de Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem