Club Esportiu Valldoreix: 50 anys d’esport i vida

Al llarg d’aquests 50 anys, el club, que ha tingut deu presidents, ha organitzat competicions de tennis de primer nivell. En l’actualitat és un referent en l’organització de torneigs de tennis i pàdel

El 25 de maig de 1967, la Junta Directiva de l’Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix, presidida aleshores per Joaquim Lloveras, va crear el Club Esportiu Valldoreix, que es va inaugurar oficialment l’any 1968 amb un partit de futbol entre els equips juvenils del FC Barcelona i del CE Valldoreix. El futbol va ser el primer esport que es va practicar a l’entitat. No va ser fins als anys 70 que es van construir les dues primeres pistes de tennis. En els anys 80 es va formalitzar la compra dels solars on s’havien edificat les instal·lacions esportives i socials del club.

Música i teatre

Entre els anys 1981 i 1983, l’entitat va celebrar dos espectacles musicals sota la direcció de Miguel Cueto. També es va crear la primera companyia de teatre del club amb diverses representacions. A principis dels anys 80, la secció de patinatge artístic de l’entitat, que es va fundar el 1977, va assolir diferents èxits esportius.

A principis dels anys 90 es va construir una pista poliesportiva, un frontó, el nou gimnàs, un parc infantil, quatre pistes sintètiques de green-set i es van remodelar els vestidors.

L’any 2004, l’empresa Barcelona Total Tennis (BTT) s’incorpora a l’entitat per dirigir la gestió esportiva del club, i en va ser el president Fernando Canaleta.

Competicions de primer nivell

Al llarg de la seva història, el CE Valldoreix ha organitzat diferents campionats de primer nivell de tennis com la Copa del Sol (1992), el Campionat d’Espanya Infantil Manuel Alonso, el Compass IC European Junior Challenge de tennis (2009 i 2015), dos campionats de Catalunya Absolut i un Campionat de Catalunya Benjamí. Des de finals del 2010, el club està organitzant diferents campionats de tennis també de primer nivell, com l’ITF Futures, el Circuit Rafa Nadal, el torneig Nike, i de pàdel, com el Gran Slam.

D’altra banda, els equips de tennis i pàdel del club han aconseguit diferents èxits esportius, mentre que Sonia Delgado ha estat la tennista de més nivell, amb diferents èxits esportius en l’àmbit català i estatal.

Deu presidents

Els 10 presidents que ha tingut el club han estat Joaquim Lloveras, Eduard Caballero, Llorenç Marlet, Eduard Recasens, Jordi Mones, Pere Malapeira, Joan Barba, Rosa Anglada, Fernando Canaleta i Joan Carles Pradell. L’entitat ha estat la pregonera de la Festa Major de Valldoreix el 2017 i va rebre el Premi Santcugatenc de l’Any el 1993.

50è aniversari

Entre l’abril del 2017 i l’abril del 2018, el CE Valldoreix està celebrant el seu 50è aniversari (1967-2017), amb diferents activitats esportives, culturals i socials, que acabarà l’abril amb un sopar de gala. Del 15 de desembre al 30 de gener, el club oferirà una exposició retrospectiva a l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix.

En l’actualitat, el CE Valldoreix té 1.200 socis i les següents instal·lacions: 18 pistes de tennis, 12 de pàdel, 4 pistes de minitennis, un gimnàs, una piscina exterior, una pista de voleibol i tennis platja i un circuit de fitness exterior.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem