El Club Rugby Sant Cugat jugarà un any més a la màxima categoria estatal de rugbi

El Club Rugby Sant Cugat s'ha imposat 24-31 en el play-out davant el CP Les Abelles i es quedarà un any més a la Divisió d'Honor del rugbi espanyol

Victòria salvadora del Club Rugby Sant Cugat davant el CP Les Abelles en el partit per la permanència a la Divisió d'Honor Femenina d'aquest diumenge 24 d'abril. En el matx disputat a Saragossa entre el Rugby Sant Cugat, setè classificat a la Divisió d'Honor, i Les Abelles, segon classificat de la Divisió d'Honor B, les santcugatenques s'han imposat per 24-31 i han certificat la seva permanència a la categoria. L'any que ve, de nou, el primer equip femení del Club Rugby Sant Cugat competirà a la màxima categoria nacional de rugbi.

El partit ha començat molt bé per les blau-i-negres, molt ficades des de l'inici, i és que quan només s'havia disputat un minut i mig del partit, el Rugby Sant Cugat ha anotat la primera marca gràcies a una bona internada pel flanc esquerre de Montserrat Leuga. Poc després el partit ha entrat en un intercanvi d'atacs perillós que ha acabat suposant l'empat del CP Les Abelles deu minuts més tard (5-5 després de no anotar les transformacions).

A partir d'aquí el Rugby Sant Cugat ha anat fent bona la seva condició d'equip de major categoria per convertir el matx en un monòleg. L'equip d'Albert Casorrán ha viscut permanentment prop de la línia de marca del conjunt valencià al llarg de la primera part i fruit d'això el premi ha acabat arribant amb una nova marca sobre la mitja hora obra d'Ana Iglesias que, aquest cop sí, amb la transformació d'Axelle Ramon ha col·locat el 5-12 amb el que s'ha arribat al descans.

Sentenciant a la segona

L'inici de la segona part, fenomenal per part de les santcugatenques, ha sentenciat el partit completament i ha certificat la permanència un any més a la Divisió d'Honor. De nou als 90 segons Raquel Garcia ha anotat una marca que ha eixamplat l'avantatge en el marcador a favor de les blau-i-negres. Anotació que han repetit pocs minuts després gràcies a Alysha Stone per col·locar el 5-26 en el marcador.

A partir d'aquí el conjunt valencià, víctima del clar domini santcugatenc al llarg del partit, ha despertat sabedor de que quedaven poc més de vint minuts i tenien el partit perdut de continuar així. Han aconseguit una marca per retallar les distàncies, però les noies de Casorrán han respós i han matat per complet el partit amb una nova marca obra de Katheleen Keller que li ha atorgat al Rugby Sant Cugat la diferència necessària mantenir-se a la màxima categoria. El marcador final s'ha apretat fins al 24-31 en uns instants de lleuger patiment, però la distància assolida al principi de la segona meitat ha marcat la diferència.

Albert Casorrán s'ha mostrat content i orgullós del treball realitzat per les seves jugadores i ha volgut destacar la diferència en el ritme de competició entre tots dos equips com la gran clau del partit. Un aspecte que ha ajudat l'equip en els moments decisius. També ha llançat un missatge d'alegria per haver assolit la permanència i a la vegada exigència pensant en el futur: "Era un partit amb molta carrega emocional i tampoc hem jugat molt bé, hem alliberat molta tensió i ara estem molt contentes i celebrant el que aquestes noies es mereixen, que és ser jugadores de Divisió d'Honor. Ara toca gaudir-ho, celebrar-ho i seguir treballant per no haver de tornar a jugar partits com el d'avui".