El Club Voleibol Sant Cugat surt de la zona de descens de la Lliga Iberdrola

Les santcugatenques cauen davant l'Algar Surmenor en el desempat per 2-3 en un partit que han remuntat després d'anar perdent 0 a 2 i sumen un punt que les permet sortir de la zona de descens

El DSV CV Sant Cugat perd 2-3 davant l'Algar Surmenor però suma 1 punt que li permet sortir de la zona de descens a la Lliga Iberdrola de voleibol, tot i això segueix empatat amb el Madrid Chamberí amb 11 punts. Amb el punt disputat en aquest partit disputat al Pavelló Municipal de Valldoreix, el dissabte 16 de febrer, a la tarda, el Sant Cugat surt de la zona de descens, ja que el Sant Cugat ha guanyat 4 partits i el Madrid Chamberí 3.

Després de 18 partits, l'equip vermell-i-negre surt de la zona de descens i es col·loca 10è a la classificació però necessita guanyar almenys un dels 4 partits que queden i dependre dels resultats del Madrid per tal de poder mantenir la categoria.

El partit ha estat un enfrontament molt igualat i amb molta tensió en la pista, ja que els dos equips es jugaven molt, sobretot el Sant Cugat. Aquesta ha estat la primera vegada en 18 partits que s'ha donat un resultat de 2-3 per al Sant Cugat, en un partit que se li ha posat molt complicat, ja que l'Algar ha guanyat els 2 primers sets. Tot i això, no ha abaixat els braços i amb la insistència i l'ajut d'un Pavelló Municipal de Valldoreix ple a vessar per donar suport al seu equip ha pogut igualar el marcador 2 a 2 i aconseguir el punt que l'iguala amb el Madrid, després en el set del desempat l'Algar ha pogut guanyar el partit.

Intensitat i emoció

El partit ha començat amb els dos primers sets molt igualats. En el primer hi ha hagut pocs errors dels dos equips, i cap ha pogut distanciar-se i dominar el marcador en cap moment del set. Ambdós equips han tingut parcials de 3 o 4 punts d'avantatge però fins al final el set ha estat ajustat. Al final, amb 23-24, un punt que ha creat polèmica ha donat el 23-25 final i el 0-1 al marcador per les visitants.

El segon set ha seguit la mateixa tònica i la igualtat en el partit entre els dos equips, les santcugatenques han tingut algun error no forçat que ha impedit que en alguns moments marxessin en el marcador i en els instants finals, tant en el primer set com el segon, li ha faltat més decisió i més precisió i ajudes en defensa per tal de defensar el resultat favorable, ja que amb 24 a 23 ha tingut l'1-1 però l'Algar ha pogut remuntar i acabar guanyant el segon set i posar el 0-2 al marcador.

Semblava tot decidit per sentència amb el 0-2 però en el tercer set el Sant Cugat ha pujat la intensitat defensiva i també l'encert en atac i, també degut a la relaxació de l'algar Surmenor, ràpidament el Sant Cugat ha agafat avantatge en el marcador i ha pogut guanyar de forma clara el set 25-16 i començar a creure en la lluita pels punts.

En el quart set s'ha tornat a repetir el guió del primer i del segon, cap equip ha pogut escapar-se en le marcador i aquest cop, les vermell-i-negres sí que han estat encertades conduïdes per una Mireia Orozco que amb 8 punts ha estat la més encertada del quart per les santcugatenques i han pogut empatar el partit a 2.

En el set del desempat, l'Algar Surmenor ha estat més encertat i s'ha endut el set per 9-15.

Les més destacades del Sant Cugat han estat Deprece WashingtonCamila Maldonado amb 17 punts seguides de Sarah Blomgren amb 15 i Paula Orozco amb 14.

Després del partit l'entrenador del DSV CV Sant Cugat, Rafa Ruiz, ha valorat el punt aconseguit: "Necessitàvem guanyar aquest partit si o si, no hem guanyat però sí que hem aconseguit 1 punt, que tal com s'havia posat el partit, ens ajuda molt i ara mateix estem fora del descens. Tot i això, tenim males sensacions, crec que podríem haver guanyat el partit, però novament en moments de pressió hem tingut errors en moments clau".

La clau de la remuntada ha estat que: "Elles s'han relaxat després del 0-2 i nosaltres hem mantingut el nostre nivell dels dos primers sets, i allà hem pogut aconseguir el punt".

Sobre la salvació ha dit que "ara mateix depen de nosaltres, depen de què nosaltres fem bons partits per tal d'aconseguir la permanència en els 4 partits que ens queden".

I finalment sobre ha volgut destacar el suport de l'afició "la veritat és que el suport a la graderia del pavelló ens ha ajudat molt per aconseguir empatar després del 0-2 i aconseguir un punt".

Últims 4 partits de la competició

Les últimes 4 jornades de la competició el Sant Cugat jugarà davant l'Haris i el Logroño fora de casa i l'Alcobendas i el Cajasol a casa, 4 partits vitals per seguir en la lluita per la salvació de la Lliga Iberdrola, que ara mateix té al seu abast.

Exposició Lluis Ribas. Foto: Adrián Gómez.