Clubs i entitats es volen addherir a la Carta Ètica de Sant Cugat Creix

La formació dels directors tècnics esportius i entrenadors dels clubs o entitats començaran el dilluns 27 d'abril

Sant Cugat Creix ha ofert aquest dijous, 16 d'abril, a la tarda, a la Sala d'Actes del Pavelló 2 de la ZEM Rambla del Celler, una sessió informativa per aquells clubs i entitats que volen addherir-se a la Carta Ètica de l'associació, que integren el Patí Hoquei Club Sant Cugat, el Club Voleibol Sant Cugat i el Club de Rugby Sant Cugat. Hi han assistit el Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat, el Club de Futbol Unión Mira-sol Baco i el Junior FC (seccions de futbol i d'hoquei sobre herba), mentre que han excusat la seva presència la Unió Esportiva Sant Cugat, el Club Karate Sant Cugat i l'Institut de la Infància. Les addhesions de clubs, entitats, empreses i institucions es podran fer fins el mes de juny.

A partir del dilluns 27 d'abril, els clubs o entitats de la ciutat que vulguin addherir-se a la Carta Ètica de Sant Cugat Creix hauran de formar els seus directors tècnics esportius i entrenadors, a través del psicòleg esportiu de Sant Cugat Creix, Albert Casorrán. Està previst que el 26 de juny, Pep Marí, responsable de l'àrea de psicologia del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, ofereixi una xerrada a tots els tècnics. I serà a partir del setembre quan els tècnics dels clubs esportius hauran de transmetre la seva formació als seus jugadors. Cada club o entitat tindrà un representant que farà de pont amb Sant Cugat Creix.

Segons el número d'entitats i clubs que s'hi addhereixin, el cost de la formació en serà un o un altra, però Sant Cugat Creix parteix de la idea que, amb la recerca de patrocinadors, aquesta formació no hauria de tenir cap cost pels clubs.

Albert Salarich: "És un document viu"

Albert Salarich, president de Sant Cugat Creix, ha explicat als presents que la Carta Ètica “és un document viu i que s'ha d'anar introduint novetats. La Carta Ètica és aplicable a qualsevol esport i no és cap codi disciplinari ni sancionador. Per la seva banda, Miquel Martínez, vicepresident de Sant Cugat Creix, ha explicat que la Carta Ètica "és un projecte novedós, no existeix. Som pioners”.

Aquells clubs o entitats que vulguin addherir-se a la Carta Ètica signaran un conveni amb Sant Cugat Creix, i aquesta addhesió es farà pública en un acte en què Sant Cugat Creix vol comptar amb la presència de representants de l'Ajuntament de Sant Cugat i la Generalitat de Catalunya.

 
Comentaris

Destaquem