Conesa anuncia la construcció d'un pavelló al barri de Volpelleres

El nou Pavelló 1 es farà al nou institut Leonardo da Vinci, i està previst que les obres comencin al 2016

A banda del Pavelló 3 que l'Ajuntament començarà a construir entre l’últim trimestre d’aquest 2015 i el primer trimestre del 2016 a la ZEM La Guinardera, Sant Cugat tindrà un segon nou pavelló municipal (el setè de la ciutat), en aquest cas un Pavelló 1. Així ho ha anunciat l'alcaldessa de la ciutat, Mercè Conesa, durant el Consell Sectorial d'Esports, que s'ha celebrat aquest dimarts, 24 de febrer, a la Sala de Plens del consistori. Conesa també ha fet un balanç d'aquest mandat (2011-2015) en matèria esportiva i ha presentat els nous projectes esportius de futur.

L’acte ha comptat, entre d'altres, amb una vintena de representats de clubs esportius de la ciutat (Coordinadora d'Entitats Esportives de Sant Cugat, Sant Cugat Creix, Unió Ciclista Sant Cugat, Junior FC, Club Handbol Sant Cugat, Club Esportiu Valldoreix, Patí Hoquei Club Sant Cugat, QBasket Sant Cugat, Club Voleibol Sant Cugat, Sant Cugat Esport Futbol Club, Olimpyc Floresta Futbol Sala i Club Muntanyenc Sant Cugat; gestors (Oficina Municipal d'Esport per a Tothom i Paidos); institucions (Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat); escoles (Àgora), i partits polítics (CiU, PSC i PP).

Al nou Pavelló 1 tindrà prioritat el bàsquet
El nou Pavelló 1 es construirà al nou institut Leonardo da Vinci, que estarà ubicat al costat de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Volpelleres. Està previst que l’inici de les obres sigui l’any 2016 i la Generalitat té previst posar en marxa aquest institut el curs acadèmic 2017-2018. Segons Conesa, aquest nou equipament "estarà enfocat al bàsquet" i s'hi podrà entrenar i competir. Al costat del nou Pavelló 1 també hi haurà quatre pistes a l'aire lliure.

S’ha acordat que l’Ajuntament faci una aportació de 780.000 euros per ajudar a pagar aquest Pavelló 1, que serà d’ús per a les entitats esportives de Sant Cugat fora de l’horari lectiu. Conesa ha detallat que durant el mes de març se signarà un conveni amb la Generalitat de Catalunya i que també es portarà al Ple Municipal de març.

Les pistes de Sant Francesc
L'Ajuntament té la intenció de remodelar, finalment, les dues pistes municipals a l'aire lliure del barri de Sant Francesc. El consistori treballa en dues actuacions que estan en fase de projecte executiu. Segons el consistori, a les Pistes Municipals de Sant Francesc es preveu el cobriment de la pista esportiva de dalt (la que està tocant a la plaça Abat Donadeu) amb l’objectiu d’augmentar la polivalència d’aquesta instal·lació i donar un millor servei a l’escola Collserola, que també fa ús d’aquest equipament. Aquesta actuació tindria un cost d’uns 800.000 euros i està previst començar-la a finals d’aquest 2015. Així mateix, també es preveu instal·lar gespa artificial a la pista de baix (tocant al parc que dóna al carrer de Joan XXIII). El cost d’aquesta obra serà d’uns 70.000 euros i les obres, d’uns 3 mesos de durada, podrien començar entre els mesos de juny i juliol d'aquest 2015.


Renieblas, Salarich, Martínez, Bonaccini i Robledo. FOTO: Artur Ribera

Més vestidors a la ZEM Jaume Tubau

També es construiran nous vestidors a la ZEM Jaume Tubau, una vella reivindicació del Sant Cugat Esport Futbol Club, l'entitat que més utilitza aquesta instal·lació esportiva municipal. L’obra tindrà un cost d’uns 650.000 euros i, sempre segons l'Ajuntament de Sant Cugat, està previst que les obres comencin després d'aquest estiu, amb una durada aproximada de 6 mesos.

Un circuit de BTT, en fase d’estudi
L'Ajuntament té un altra projecte que està en fase d’estudi. Es tracta d’un circuit de BTT (Bicicleta Tot Terreny) i altres activitats amb bicicleta. Aquest nou espai s’ubicarà o bé en una parcel·la buida del carrer Vallespir o bé al costat de l’AP-7/ B-30 (darrera de l’edifici d’oficines @Santcugat).

L’alcaldessa també s’ha referit a la recent aprovació d’un Pla Especial d’assignació d’usos d’equipaments esportius en una parcel·la de 9.000 m2 al carrer Pompeu Fabra de Mira-sol. Aquest futur complex esportiu, segons el consistori, que contempla una piscina i diverses pistes esportives, encara no té calendari d’obres.

El nou Pavelló 3, en fase de licitació
Per la seva banda, el nou Pavelló 3 que s'aixecarà a la ZEM La Guinardera està en fase de licitació, amb un pressupost inicial de 4’2 milions d’euros. La durada de les obres està previst que sigui d'entre 18 i 20 mesos. La pròxima setmana es donarà a conèixer el nom de l'empresa que farà el nou Pavelló 3.

Una inversió d'1’8 milions en aquest mandat
L’alcaldessa també ha fet un balanç de les actuacions realitzades per l’Ajuntament en matèria esportiva durant el mandat que està a punt de finalitzar. Conesa ha assenyalat que l'Ajuntament ha invertit 1’8 milions d’euros en efectuar unes 200 obres de millora que s’han anat executant en moltes de les instal·lacions esportives del municipi.

 
Comentaris

Destaquem