Conesa: "La Unió Ciclista Sant Cugat està fent una gran feina"

L'alcaldessa ha inaugurat el nou local social de l'entitat, que ja està en funcionament des del mes de gener

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha inaugurat oficialment aquest dissabte, 14 de març, a la tarda, el nou local social de la Unió Ciclista Sant Cugat, que ja va entrar en funcionament al gener. Aquesta és l'onzena seu del club esportiu des de la seva fundació l'any 1957, ara fa 58 anys. Els onze locals del club han estat la botiga Cardona, el centre parroquial, la Fonda d'en Teo, La Unió Santcugatenca, la pista poliesportiva, el Pavelló d'Esports, l'Esbart Dansaire, la Penya Blaugrana Sant Cugat, els soterranis del Pavelló 2 de la ZEM Rambla del Celler, i ara, la nova seu, a la rambla de Can Mora, 11, 1r 1a (a sobre de les oficines de Correus), al centre de Sant Cugat. Aquesta ha estat la segona inauguració de la seu. La primera es va fer el passat 29 de desembre, en una inauguració exclusiva per a socis.

De què disposa la nova seu?
La nova seu social de la Unió Ciclista, que té uns 200 socis, té un espai d'entre 80 i 90 m2 i disposa d'una recepció; una sala de juntes i de direcció (sala multimèdia); una sala pels socis (amb televisió, pantalla gran, projector, jocs, minibar i premsa), on també s'hi poden fer xerrades formatives, i un lavabo.

L'ajuntament els cedeix el local

Mercè Conesa i Rafa Robledo han descobert la placa commemorativa. FOTO: Lali Puig

Cal recordar que el passat 18 de juny, ara fa nou mesos, Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, i Rafa Robledo, president de la Unió Ciclista Sant Cugat, van signar un conveni de col·laboració i de cessió d'ús d'un bé immoble municipal entre l'Ajuntament i el club. Aquest va ser l'últim pas burocràtic després que el Ple Municipal del 19 de maig aprovés la cessió d'aquest local a l'entitat esportiva. La Unió Ciclista Sant Cugat el podrà gaudir, com a mínim, fins l'any 2023.

L'acte ha comptat amb la presència, entre d'altres personalitats, de Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat; Joaquim Vilaplana, vicepresident de la Federació Catalana de Ciclisme, i Rafa Robledo, president de la Unió Ciclista Sant Cugat. Conesa ha assegurat en els parlaments que la Unió Ciclista "és un club històric de la ciutat i que està fent una gran feina. Està en plena forma, i més forta que mai. És una entitat molt transversal i un exemple a seguir".

Mercè Conesa i Xavier Fornells, clau

Rafa Robledo ha assegurat que "avui és un dia molt important per a la Unió Ciclista. Deixem de ser un club itinerant, amb una seu atractiva. És un local obert a Sant Cugat. Qui vulgui, en podrà gaudir". Robledo ha destacat que la UC Sant Cugat podrà disposar d'aquest local gràcies a dues persones: Mercè Conesa i Xavier Fornells.

D'altra banda, Joaquim Viaplana, ha afirmat que la nova seu la Unió Ciclista Sant Cugat "és un punt d'inflacció més d'aquesta entitat. És un dels 40 clubs més històrics de Catalunya (n'hi ha uns 500 vinculats al món de la bicicleta)".

Assemblea extraordinària a l'abril

La Unió Ciclista Sant Cugat convocarà a l'abril una sessió extraordinària en la que es vol aprovar uns canvis en els estatuts i ratificar uns canvis a la junta directiva.

 
Comentaris

Destaquem