El confinament no atura als esportistes de Sant Cugat

Esportistes de diferents esports estan reinventant el seu entrenament per estar preparats i en forma quan la competició es pugui reprendre

L'activitat esportiva a Sant Cugat es manté aturada durant el confinament pel coronavirus. Tanmateix, els esportistes santcugatencs continuen exercitant-se des de casa a l'espera de poder reprendre la competició i es reinventen els seus entrenaments per mantenir la rutina física. Amb això, des del TOT Sant Cugat fem un recull de com els esportistes estan mantenint la forma durant l'estat d'alarma.

El jove ciclista de Les Planes de només 21 anys, Roger Adrià, es va proclamar, la darrera temporada, campió de la Copa d'Espanya de ciclisme de carretera, en les categories d'elit i sub-23 amb l'Equipo Lizarte. Aquesta temporada, el ciclista santcugatenc ha debutat professionalment amb l'Equipo Kern Pharma.

Així explica Roger Adrià com ha adaptat els seus entrenaments a casa: "He hagut de canviar la meva rutina, principalment adaptant-la tota amb el corró. Només llevar-me, faig una sessió d'una hora i exercicis de gimnàs. Cap al migdia, torno a fer una altra sessió d'una hora i mitja i a la tarda, faig exercicis per enfortir, intentant mantenir el múscul per perdre el mínim".

D'altra banda, el tenista Eduardo Pobes (de la BTT Academy del Club Esportiu Valldoreix) té un llarg palmarès: 9 títols en categoria cadet, 2 en categoria junior i 1 final en la categoria sub-21, tot amb només 16 anys.

"Durant aquest confinament, estic alternant una taula d'abdominals juntament amb una taula de força, treballant, a més, l'espatlla, els quàdriceps i els bessons. També faig exercici aeròbic, pujant i baixant escales, i faig ombres amb la raqueta", apunta Eduardo Pobes.

Eduardo Pobes, realitzant ombres al jardí de casa. FOTO: Cedida

Eduardo Pobes, realitzant ombres al jardí de casa. FOTO: Cedida

Els atletes reinventen els entrenaments 

Ramón Adalia també ha vist aturada la seva bona dinàmica. El jove de 21 anys, de l'AA Catalunya, és l'actual campió d'Espanya sub-23 en el Campionat d'Espanya en pista coberta i medalla de plata en el Campionat d'Espanya Absolut en pista coberta. A més, el santcugatenc tenia els ulls posats en el Campionat del Mediterrani.

"És difícil per l'espai que tinc, tot i això, intento fer una mica dia als matins. Faig un dia exercicis de tronc superior i el següent dia, exercicis de tronc inferior. També exercicis amb pes corporal i altres coses com esquats o flexions", senyala Ramón Adalia.

Ramón Adalia, fent exercici físic per mantenir-se en forma. FOTO: Cedida

Ramón Adalia, fent exercici físic per mantenir-se en forma. FOTO: Cedida


Pepe Díaz és un clàssic en les carreres populars. El santcugatenc del Club Runners Espanyol és el primer vencedor de la Cursa del Gall de Sant Cugat, disputada el 31 de desembre, i se situa 4t a la classificació general del Circuit Nacional de Running i 3r en la classificació per categories.

Pepe Díaz combina exercicis de força amb una mica de galop: "És una mica complicat mantenir la constància, ja que estem acostumats a fer esport a l'aire lliure i ens veiem tancats amb determinats metres quadrats. A més, tampoc tenim un objectiu proper. No obstant això, jo faig una rutina de manteniment perquè quan tot es normalitzi poder tornar a fer bons entrenaments. Per sort, disposo d'un jardí, una terrassa i un pàrquing que em permeten fer treballs de pujar escales, multisalts, esquats o abdominals, que generalment no faig durant l'any. També faig una mica de galop pel pàrquing durant 45 minuts aproximadament.

Pepe Díaz, pujant i baixant escales per fer exercici cardiovascular. FOTO: Cedida

Pepe Díaz, pujant i baixant escales per fer exercici cardiovascular. FOTO: Cedida


Un altre clàssic a les curses populars és José Luis Cabrera. A més, el santcugatenc ha corregut les considerades 6 millors maratons del món, que es coneixen com a World Marathon Majors: Londres, Boston, Nova York, Berlín Chicago i Tòquio.

Així viu José Luis Cabrera l'entrenament a casa durant el confinament: "Ha estat un cop dur per a persones que ens agrada sortir a córrer. No obstant això, faig una hora diària de running estàtic, córrer sense moure'm del lloc. Per l'altre costat, aprofito per fer flexions, abdominals o planxes amb una armilla llastada de 5 quilograms". 

José Luis Cabrera fent running estàtic al safareig de casa. FOTO: Cedida

José Luis Cabrera fent running estàtic al safreig de casa. FOTO: Cedida

A afinar la punteria des de casa

L'arquer i artista, Adolf Priante, també ha hagut de reinventar-se des de casa. El veterà del Club d'Arquers de Sant Cugat va finalitzar la darrera temporada amb 4 medalles d'or i 4 medalles de plata en els campionats catalans en la modalitat d'arc nu.

"Tinc sort que tinc peses al taller i una goma elàstica per poder fer el moviment d'obertura de l'arc. A més, també tallo llenya al jardí amb destral, que és un exercici molt complet. Finalment, tinc sort de poder tirar amb arc a una distància de 8 metres dins del taller, podent fer el gest que és molt útil", senyala Adolf Priante.

Adolf Priante fent llançaments de fletxes al seu taller. FOTO: Cedida

Adolf Priante fent llançaments de fletxes al seu taller. FOTO: Cedida


Finalment, Raül Quiles, també del Club Arquers de Sant Cugat, està mantenint la forma per a la represa de la competició. El santcugatenc es va adjudicar la darrera temporada el Campionat de Catalunya d'aire lliure de tir amb arc en la modalitat d'arc recobrat.

Així explica Quiles el seu dia a dia: "Per mantenir-me actiu faig coses que no necessitin grans infraestructures, ja que en el tir amb arc necessitem distàncies llargues. D'aquesta manera, m'enfoco en el físic, sobretot exercicis de força del tronc superior com abdominals o flexions. També faig exercicis orientats a l'acció del llançament amb l'ajuda d'aplicacions que em permeten visualitzar el gest tècnic que faig. Finalment, amb dianes petites, faig algun llançament a curta distància per mantenir-me actiu".

 
Comentaris

Destaquem