El CR Sant Cugat acomiada la temporada amb un subcampionat de la Copa Catalana

El masculí del Club de Rugby Sant Cugat es veu superat per la UE Santboiana en la final per 23 a 57, però tanca una gran temporada

El masculí del Club de Rugby Sant Cugat perd davant la UE Santboiana per 23 a 57 en la final de la divisió Copa Or de la Copa Catalana, organitzada per la Federació Catalana de Rugby i aconsegueix un subcampionat per acomiadar una gran temporada. En la final disputada el dissabte 5 de juny a la ZEM La Guinardera, els blau-i-negres han vist com una superior UE Santboiana ha imposat la seva autoritat i ha acabat guanyant el partit i la final. Tot i això, els santcugatencs no s'han rendit en cap moment i han competit en els 80 minuts davant un equip de Divisió d'Honor.

El partit ha començat molt de cara per al CR Sant Cugat, ja que ha convertit un cop de càstig a favor i ha posat el 3-0. En els minuts posteriors el partit s'ha calmat, però la UE Santboiana ha capgirat el marcador amb un assaig (3-7). Els santcugatencs han retallat distàncies amb un cop de càstig (6-7), però dos assaigs consecutius i una transformació han posat una considerable distància en el marcador de 6 a 19 per als visitants. Seguidament, els de Dani Ripol han fet el primer assaig del partit i una transformació (13-19), però la UE Santboiana ha posat el 13 a 24 abans d'arribar al descans.

El segon temps ha estat vermell-i-groc i els de Sant Boi de Llobregat han fet dos assaigs en un interval de 10 minuts per començar a sentenciar el partit i posar escletxa de cara al tram final (13-38). Els santcugatencs han fet una marca, però la UE Santboiana no ha donat temps a la reacció local perquè en la jugada següent ha tornat a ampliar el marcador al 18 a 43. Finalment, la UE Santboiana ha pogut posar el 18-50, en els darrers minuts de partit el CR Sant Cugat ha fet el 23 a 50 i els visitants han posat el 23 a 57 final.

Amb això, el CR Sant Cugat tanca una gran temporada després d'acabar quart en la fase d'ascens a Divisió d'Honor i quedar subcampió de la Copa Catalana.

Més info: El CR Sant Cugat s'acomiada de la Divisió d'Honor B amb un triomf important

El tècnic, Dani Ripol, s'ha mostrat molt satisfet del treball realitzat per l'equip: "Hem fet una gran temporada, quedant quarts de la nostra divisió i avui hem plantat cara a la UE Santboiana un dels equips més forts a Espanya, això ens fa estar molt orgullosos del nostre grup i del nostre equip, que està replet de jugadors de primer i segon any".

També ha destacat l'objectiu de la temporada vinent: "Primer de tot hem de reflexionar sobre què hem fet i com hem fet les coses aquest any, però l'objectiu sempre és millorar i intentarem competir per pujar en un futur pròxim a Divisió d'Honor".

Un CR Sant Cugat de més a menys a la 1a part

En els primers instants del matx el CR Sant Cugat ha començat molt intens avançant metres ràpidament i gràcies a això ha pogut obrir el marcador. Després d'una melé l'àrbitre ha concedit cop de càstig i Eric Abellán l'ha transformat per posar el 3-0 en el marcador. Posteriorment els santcugatencs han intentat obrir el camp per les bandes a través de Guillem RosFroilán Olesti tot i que sense èxit davant una bona defensa de la UE Santboiana que ha cedit la iniciativa del joc al conjunt blau-i-negre.

Tot i això, quan semblava que el partit estava controlat per part dels de Dani Ripol un desajust defensiu després d'una pausa en el partit ha sorprès els santcugatencs i la UE Santboiana ha fet la primera marca del partit entre pals i l'ha convertit per capgirar el marcador al 3 a 7 al minut 20. Els santcugatencs han retallat distàncies a un punt amb un nou cop de càstig a càrrec d'Eric Abellán quatre minuts després (6-7). Tanmateix, la reacció dels locals han estat un miratge perquè la UE Santboiana ha realitzat dos assaigs consecutius i una transformació per ampliar el marcador fins al 6 a 19 en el minut 29 de partit i ha començat a posar terra pel mig en el matx.

Ja en el tram final de la primera part el CR Sant Cugat s'ha refet d'aquestes dues marques consecutives de la UE Santboiana i després de diversos intents en atac traslladant a la defensa visitant a prop de la seva línia d'assaig, Eric Abellán ha fet la primera marca del partit i ell mateix ha convertit la corresponent transformació per al 13 a 19. No obstant això, un nou assaig visitant a un minut pel final de la primera part ha posat el 13 a 24.

La UE Santboiana sentencia des de l'inici al 2n temps

La segona part no podria haver començat pitjor per al CR Sant Cugat, ja que si a la primera part han estat els locals qui han sortit amb més intenció, a la segona part la UE Santboiana ha volgut anar per feina i ha fet dos assaigs en deu minuts de partit amb dues accions molt ràpides per ampliar encara més el marcador fins al 13 a 38.

Encara que, el segon temps ha començat molt actiu i lluny d'abaixar els braços, el CR Sant Cugat, tot i ser només el minut 10 de la primera part ha volgut esgotar les darreres opcions i ha aconseguit la segona marca del partit amb una insistent jugada que ha acabat amb un assaig d'Esteve Clarà, Àlex Rodríguez ha errat la transformació i l'electrònic ha marcat un 18 a 38. Tot i això, com en el 1r temps, la UE Santboiana ha tornat a respondre ràpidament i amb una cursa molt ràpida d'un jugador atacant, han pogut sumar cinc punts més per al 18 a 43 i començar a sentenciar la final.

Després d'això hi ha hagut uns minuts en què el partit s'ha jugat a migcamp, però els visitants han tornat a fer una marca per al 18-50 i s'ha notat la superioritat de la UE Santboiana i el cansament del CR Sant Cugat, sobretot per anar per darrere en el marcador. Els blau-i-negres no han donat el seu braç a tòrcer i han seguit competint per poder acabar el partit amb bones sensacions, amb això, una bona jugada col·lectiva que ha acabat amb una internada de Facundo Romano cap a la zona d'assaig i ha sumat cinc punts per al 23-50, tot i que Àlex Rodríguez ha enviat la pilota al pal i no ha pogut transformar l'acció. Finalment, a falta de 10 minuts pel final la UE Santboiana ha fet l'últim i definitiu assaig del partit per posar el 23 a 57 final.