El CR Sant Cugat aconsegueix una valuosa victòria en el primer partit de la fase d'ascens

Els santcugatencs s'imposen amb superioritat en un igualat partit fins al final davant el RC València per 24 a 15 i sumen 4 punts en el primer partit de la fase per l'ascens a la Divisió d'Honor

El Club de Rugby Sant Cugat masculí guanya, aquest dissabte 20 de febrer, el Rugby Club València per 24 a 15 i suma la primera victòria en la fase per l'ascens a la Divisió d'Honor. El partit ha estat molt equilibrat i no s'ha decidit fins als instants finals, tot i que, en el còmput dels 80 minuts els santcugatencs han estat un punt superiors i han pogut endur-se una important victòria.

La primera part ha estat dominada per als visitants i només començar, al minut 3 l'RC València ja han fet el primer assaig del partit per posar el 0 a 5 en el marcador. Tot i això, els blau-i-negres han anat creixent en el partit i després de diversos intents Facundo Romano amb un assaig i la transformació de Mathis Bruyere han posat el 7 a 5. Després d'això els santcugatencs s'han sentit més còmodes, dos cops de càstig han continuat mantenint el marcador ajustat (10 a 8), però a les acaballes de la primera part Xavier Serrano ha fet la segona marca del partit per als de Dani Ripol i Bruyere l'ha transformat per al 17 a 8, marcador amb el qual han finalitzat els primers 40 minuts.

A la segona part, tot i que els primers minuts s'han jugat a terreny visitant els santcugatencs s'han mostrat més intensos en defensa i no han concedit moltes oportunitats d'assaig a l'RC València. Amb això, amb una bona defensa dels dos equips el partit a passat a jugar-se al mig del camp. Ja als instants finals els visitants han posat la por al cos quan falten 4 minuts per acabar el partit amb un assaig (17 a 15), però en l'última jugada Miguel Pelayo ha fet l'assaig de la tranquil·litat i juntament amb la transformació d'Eric Abellán han posat el 24 a 15 definitiu.

L'entrenador del CR Sant Cugat, Dani Ripol ha valorat el treballat triomf de l'equip: "Serà una fase d'ascens molt difícil per nosaltres i guanyar un partit és un premi. Teníem l'espina clavada del partit que vam jugar a València i avui ens l'hem tret perfectament, sobretot durant la setmana. Ha estat un partit igualat que hem començat perdent, però ens hem pogut recuperar. Al final no hem pogut dominar el marcador com volíem, però estic molt content amb l'equip".

Amb aquesta victòria els santcugatencs sumen 4 punts i se situen quarts amb 8, a set del tercer classificat el Fénix RC Zaragoza amb 15.

El proper partit dels santcugatencs serà al camp del CAU València, segon classificat amb 24 punts, el proper cap de setmana. "La veritat és que els propers quatre partits que tenim seràn molt difícils. "Anem a València sense res a perdre, no aspirem a pujar a Divisió d'Honor perquè és molt difícil estar a dalt, però sí que anem amb l'objectiu de seguir creixent com a equip" ha afegit Ripol.

El CR Sant Cugat de menys a més a la primera part

El partit ha començat amb un RC València agressiu i intentant ocupar terreny rival. Amb això al minut 3 els visitants han aconseguit el primer assaig del partit després d'insistir per la zona dreta de la defensa local (0-5), el marcador s'ha mantingut perquè no han pogut transformar-lo.

Els primers minuts s'han jugat a terreny d'un CR Sant Cugat que li ha costat sortir de la constant pressió dels visitants i instants després amb una bona defensa Josep Gruart ha evitat un nou assaig rival després d'una bona jugada d'atac d'un extrem del conjunt valencià. Els de Dani Ripol han intentat acostar-se a la zona d'assaig rival a través de contraatacs ràpids, però en certs moments s'han mostrat precipitats i han perdut la pilota en situacions clares d'atac.

Tot i això després d'un primer intent de Guillem de Pérez amb un contraatac ràpid, al minut 15, Facundo Romano ha fet el primer assaig per als santcugatencs Mathis Bruyere s'ha internat a la defensa valenciana, ha vist la incorporació de Romano i aquest ha superat la línia defensiva de l'RC València i ha fet l'assaig per empatar el partit. El mateix Bruyere ha convertit la transformació per al 7 a 5.

Després de capgirar el marcador els santcugatencs s'han crescut i han pogut portar el terreny a cap rival i els minuts posteriors s'han jugat a camp de l'RC València. Amb això, Nil Oteros ha rebut una falta i l'àrbitre ha assenyalat cop de càstig i Mathis Bruyere l'ha transformat per sumar tres punts (10 a 5). No obstant això, la distància s'ha tornat a reduir quan el conjunt valencià ha convertit un cop de càstig a favor seu (10-8).

Els santcugatencs han anat de menys a més en el partit degut a l'insistent atac, Alex Rodríguez i Albert Grima han estat a punt d'arribar a la zona d'assaig i ampliar el marcador. A més, Bruyere ha tingut l'oportunitat de transformar dos cops de càstig més, però en ambdós casos el seu xut ha anat desviat dels pals.

En els darrers minuts de la primera part els santcugatencs han aconseguit una nova marca i han ampliat el marcador. En una jugada ràpida Bruyere ha fet una puntada cap endavant, Xavier Serrano ha agafat la pilota i amb una bona jugada individual ha pogut fer el tercer assaig per als santcugatencs, que posteriorment Bruyere ha transformat per al 17 a 8. Marcador amb el qual s'ha arribat al descans.

Els santcugatencs més efectius a la segona part

La segona part ha començat amb un CR Sant Cugat més intens i intentant evitar que els visitants avancessin en terreny atacant.

Tot i això en una primera jugada els visitants han recuperat terreny ràpidament i Joan Ros ha recollit una puntada llarga del conjunt valencià en la zona d'assaig dels rivals. Això ha fet que els minuts posteriors es juguessin a prop de la zona d'assaig de l'RC València, però la defensa santcugatenca ha estat molt atenta a les possibles internades rivals.

Posteriorment, una recuperació de Xavier Serrano l'ha aprofitat Albert Grima i amb una cursa llarga ha avançat cap a terreny visitant i cap a la zona d'assaig i els minuts posteriors s'han jugat en zona d'atac blau-i-negre.

En aquesta segona part els santcugatencs s'han sentit més còmodes dins el camp i no han concedit tantes oportunitats d'atac al conjunt visitant.

Amb això, a mesura que han anat avançant els minuts el partit s'ha jugat a la zona del centre del camp i no hi ha hagut moltes ocasions per als dos equips per acostar-se a la zona d'assaig rival.

Finalment, quan falten 4 minuts el partit s'ha animat i els visitants han retallat distàncies amb un assaig i la posterior transformació (17 a 15) i han posat només dos punts de diferència. Tot i això, als de Dani Ripol no els ha entrat la por al cos i amb el temps complet, en l'última jugada del partit els santcugatencs han pogut aconseguir un assaig a través de Miguel Pelayo, i la posterior transformació d'Eric Abellán ha posat el 24 a 15 definitiu. A més, amb aquest últim assaig han evitat que l'equip rival sumés bonus defensiu.