El CR Sant Cugat cau en el joc del BUC Barcelona i certifica una dolorosa desfeta

Els santcugatencs han hagut de capgirar una primera part dolenta, però finalment el BUC Barcelona s'ha endut el partit en una errada defensiva dels locals

El conjunt masculí del Club de Rugby Sant Cugat ha caigut, el dissabte 23 de gener, 29 a 31 davant el BUC Barcelona, cuer del grup B de la Divisió d'Honor B, en un partit on els santcugatencs no han sabut llegir el joc del seu rival. Tot i la mala imatge dels locals en la primera part, els blau-i-negres han aconseguit donar la volta a l'electrònic, tanmateix, en els darrers minuts de joc, una errada defensiva ha suposat la primera victòria visitant.

En la primera part, el BUC Barcelona ha dominat totes les facetes del joc i, només arrancar el partit, ha aconseguit una marca per avançar-se en el marcador. A més, ha seguit ampliant la seva diferència fins al 0 a 12, una diferència que ha pogut retallar Mathis Bruyere en un cop de càstig, però de nou els barcelonins han posat terra pel mig (3 a 19) abans del pas pels vestidors.

En la reapresa, els santcugatencs han ofert una millor imatge i ràpidament s'han col·locat 15 a 19 en el marcador, oferint un joc molt més dinàmic i vistós que el de la primera part. No obstant això, i quan millor estaven jugant els locals, una picabaralla ha suposat la doble expulsió d'Eric Salcedo i Joel Moraira.

Tot i el desavantatge, els blau-i-negres han aconseguit capgirar el marcador (29 a 26) pocs minuts abans del xiulet final, però en una errada defensiva dels locals, el BUC Barcelona ha certificat el definitiu 29 a 31 en un assaig amb molta velocitat.

Un cop acabat el partit, Dani Ripol, tècnic santcugatenc, s'ha mostrat crític amb la desfeta: "És una derrota no esperada vers al cuer, Ells han jugat el seu estil i han aconseguit emmerdar el joc i atacar el nostre joc. A més, quan semblava que ens havíem posat les piles i havíem esmenat els nostres errors, ens hem trobat amb la doble expulsió i això ens ha penalitzat molt, perquè ha tallat la remuntada i el nostre ritme".

Amb tot, els santcugatencs desaprofiten una bona ocasió per consolidar-se a la part alta de la classificació i visitaran, el pròxim dissabte 30 de gener, al XV Barbarians Calvià, conjunt situat a només 1 punt dels santcugatencs.

1a part per oblidar

El BUC Barcelona ha començat el partit amb les idees molt clares i, després de fer el sac inicial, ha aconseguit recuperar la possessió forçant un punt de càstig que ha enviat a touch. Amb això, un cop servida la touch, ràpidament els barcelonins han assolit la primera marca del partit, per situar el 0 a 5 en el marcador.

Tot i el cop inicial, els blau-i-negres han calcat la jugada del BUC Barcelona i, després de treure l'esfèric des del mig del camp, han aconseguit forçar un punt de càstig per enviar la jugada a touch. Tanmateix, les seves internades de Joel Moraira i Albert Grima han estat ben defensades pel BUC Barcelona.

Els santcugatencs han continuat creant perill per la seva banda esquerra i, gràcies a una touch llarga, a punt ha estat Moraira d'anotar la primera marca local. No obstant això, els barcelonins estaven exercint una sòlida defensa.

Amb el pas dels minuts, el partit ha entrat en una fase d'imprecisions per part d'ambdós equips i aturades per molèsties dels jugadors, fins que el BUC Barcelona, a la sortida d'una melé, ha aconseguit avançar metres i firmar la seva 2a marca, entrant amb facilitat. A més, en aquesta ocasió, els visitants no han desaprofitat la respectiva transformació, portant el 0 a 12 a l'electrònic.

El CR Sant Cugat, amb el desavantatge en el marcador, ha incrementat la seva intensitat i, fruit d'això, ha assolit els primers 3 punts del partit en un xut de càstig transformat per Mathis Bruyere. Tanmateix, el BUC Barcelona ha recuperat l'esfèric en un mal rebuig santcugatenc en la darrera jugada del partit, permetent l'entrada fàcil dels barcelonins per anotar una nova marca i transformar el seu xut (3 a 19), marxant així al pas pels vestidors.

Remuntada santcugatenca sense recompensa

En l'inici de la 2a part, els santcugatencs han mostrat una cara diferent i han estat més agressius en el seu joc. Amb això, en la sortida d'una melé davant dels pals rivals, Albert Grima ha aconseguit penetrar la defensa rival per anotar la primera marca blau-i-negre. A més, tot i l'errada en la transformació de Bruyere, el CR Sant Cugat s'ha posat 15 a 19 amb una nova marca d'Àlex Rodríguez, en una gran jugada de Guillem de Pérez, i en aquesta ocasió Bruyere no ha desaprofitat l'ocasió.

En el moment que millor estaven jugant els locals, una picabaralla ha causat l'expulsió d'Eric Salcedo i de Joel Moraira i l'expulsió d'un jugador barceloní, deixant als santcugatencs amb 13 jugadors i 1 menys sobre el terreny de joc. Tanmateix, lluny de deixar-se intimidar per aquesta inferioritat, els blau-i-negres li han donat la volta al marcador, en una jugada de velocitat i habilitat, que ha materialitzat Grima i que Bruyere s'ha encarregat de transformar el xut (22 a 19).

Per la seva banda, els barcelonins han disposat d'una jugada claríssima per tornar a avançar-se en el marcador, després que un dels seus jugadors hagi sortit disparat, però l'errada visitant en la distribució de la pilota ha beneficiat als interessos locals. Tanmateix, i en la sortida d'una touch,
els visitants han aconseguit una marca i una transformació per posar-se 22 a 26.

Quan més estava patint el CR Sant Cugat, els blau-i-negres han aconseguit tornar a avançar-se en l'electrònic, gràcies a una marca de Mathis Bureyere, en una bona jugada combinada amb De Perez i en la qual Nicolás Frigo ha transformat el posterior xut (29 a 26), però finalment el BUC Barcelona ha estat qui s'ha emportat els 4 punts, en un assaig final amb molta velocitat, certificant el definitiu 29 a 31.