El CR Sant Cugat jugarà la fase per l'ascens a la Divisió d'Honor

Tot i perdre 17 a 36 en un partit en què han plantat cara al Fénix RC Zaragoza, tercer classificat, els santcugatencs es classifiquen per a la fase d'ascens a la màxima divisió del rugbi estatal

El Club de Rugby Sant Cugat perd, aquest dissabte 20 de febrer, davant el Fénix CR Zaragoza per 17 a 36, però, tot i la derrota, els santcugatencs disputaran la propera fase per l'ascens a la primera divisió del rugbi estatal, la Divisió d'Honor. Els blau-i-negres han plantat cara i han estat a punt de puntuar davant un rival que en els moments decisius ha estat més encertat i s'ha acabat emportant els cinc punts.

El partit ha començat dominat pels locals, que amb un puntapeu de càstig transformat per Jaume Montanera ha posat el 3-0, però tot i l'avantatge el partit s'ha equilibrat i els visitants han fet la primera marca del partit, que amb la corresponent transformació, ha suposat el 3-7. Amb la primera marca, els visitants s'han fet amb el control del joc i quan semblava que tenien el partit dominat, Facundo Romano ha fet la primera marca per als locals i Mathis Bruyere l'ha transformat per tornar a avançar el CR Sant Cugat. El matx ha continuat igualat i al minut 31 una nova marca visitant ha tornat a capgirar el marcador i ha posat el 10-14, resultat amb el qual s'ha arribat al descans.

A la segona part, els visitants han tingut més iniciativa del joc i només iniciar han fet l'assaig, que amb las seva transformació ha posat el 10 a 21. El partit es complicava per als santcugatencs, però tres minuts mes tard un nou assaig de Guillem de Pérez, transformat per Bruyere, posava el 17 a 21 en l'electrònic i donava esperances als locals. Amb això, quan el partit estava més igualat un drop ha donat tres punts més al conjunt visitant (17-24) i 4 minuts més tard han ampliat encara més el marcador amb una nova marca posant el 17 a 29. Finalmetn, en l'última jugada del partit han acabat d'arrodonir el marcador amb un assaig i una transformació per al 17 a 36 definitiu.

Després del partit, el segon entrenador del CR Sant Cugat, Sergi Derqui ha valorat la classificació per la fase per l'ascens i l'actuació de l'equip: "A priori ells eren molt favorits, és un equip candidat a pujar, però nosaltres som un equip guerrer i la nostra intenció era sumar punts, no ha pogut ser, però almenys hem sortit amb molt bones sensacions per encarar la segona fase. Hem plantat cara a un conjunt molt dur que fins al final no ens ha pogut treure bastants punts d'avantatge".

Finalment ha destacat que jugar la fase d'ascens és un premi per aquest planter: "Som un equip molt jove i ho donarem tot contra equips molt forts i més experimentats. Ja els hi he dit als jugadors que ho gaudeixin, que ho aprofitin i que n'aprenguin".

Tot i la derrota, el CR Sant Cugat jugarà la fase d'ascens a la Divisió d'Honor, ja que els resultats d'aquesta jornada l'han beneficiat, sobretot la derrota del Gòtics RC per 12-18 davant el CAU València, principal implicat en la lluita per la sisena plaça. Els blau-i-negres s'han classificat, però els queda saber en quina posició acabaran aquesta primera fase, ja que queda un partit entre RC Hospitalet i Akra Bárbara que es disputarà aquest diumenge 21 de febrer.

En la propera fase els santcugatencs juguen davant els primers cinc classificats i els punts aconseguits en la primera fase entre aquests equips s'arrosseguen per a la segona, per tant, serà complicat per al CR Sant Cugat, acabar entre els tres primers classificats. El calendari de la següent fase està encara per definir.

Lleugera superioritat dels visitants a la primera part

La primera part ha començat igualada i amb un CR Sant Cugat agressiu en atac i buscant entrar en terreny contrari. Froilán Olesti amb una cursa sense èxit ha donat la primera oportunitat als santcugatencs per a un possible primer assaig. A causa de aquesta pressió inicial els santcugatencs han obtingut un puntapeu de càstig que Jaume Montanera ha transformat per posar el 3-0 en el marcador.

Després d'això el partit ha continuat igualat i els santcugatencs s'han defensat bé evitant transicions ràpides dels aragonesos. Però, tot i el bon inici al minut 7, després d'una melé a la part esquerra del seu atac, el Fénix Zaragoza ha fet la primera marca del partit i amb la corresponent transformació ha obert el marcador posant el 3-7.

Després de la primera marca, els visitants s'han fet amb el control del partit i als locals els ha costat molt recuperar terreny. Ho han intentat amb contraatacs ràpids amb dues curses ràpides de Xavier Serrano i el mateix Olesti, tot i que els ha costat apropar-se a terreny rival davant un conjunt ben plantat en defensa.

Tot i tenir uns minuts sense generar gaire perill, al 17, Facundo Romano ha fet la primera marca per avançar als santcugatencs 8-7. Després d'una bona combinació, Nicolás Frigo ha deixat sol a Romano i aquest amb una cursa ràpida per la dreta ha fet l'assaig. Posteriorment Mathis Bruyere ha ampliat el marcador amb la corresponent transformació per al 10-7.

Amb l'avantatge dels blau-i-negres el matx ha continuat igualat, però un contraatac de Facundo Romano que ha creuat el terreny de joc de camp a camp, situació que ha agafat desprevinguda la defensa visitant, ha estat a punt de suposar una altra marca per als locals, tot i això els visitants han tallat bé el contraatac del CR Sant Cugat.

Ja a les acaballes de primer temps, al minut 31 una pèrdua de pilota de la defensa santcugatenca ha provocat un desajust defensiu i el Fénix CR Zaragoza ha fet un assaig entre pals per tornar a avançar els visitants i que han transformat (10-14), marcador amb el qual s'ha arribat al descans.

Els aragonesos sentencien al segon temps

El Fénix CR Zaragoza ha començat molt intens el joc i només iniciar el segon temps després d'una jugada amb diverses melés a prop de la línia d'assaig del CR Sant Cugat i que ha durat més de cinc minuts, els rivals han fet l'assaig i transformació per al 10 a 21.

Lluny d'arronsar-se el CR Sant Cugat ha continuat atacant i només 3 minuts després, gràcies a una recuperació de BruyereNicolás Frigo ha fet una puntada cap endavant, que Guillem De Pérez ha recollit i ha pogut fer marca per al 15 a 21, Bruyere des de la cantonada esquerre ha sumat dos punts més per a la transformació (17-21).

Els santcugatencs estaven a un assaig d'avançar-se, però el Fénix CR Zaragoza s'ha mostrat molt actiu ofensivament i ha fet una pressió molt alta, amb la que ha impedit avançar metres als blau-i-negres.

Amb això, al 54 de partit un puntapeu des de quasi mig camp que ha anat entre pals ha suposat un drop i tres punts més per al conjunt visitant, fet que ha ampliat el marcador 17 a 24.

Posteriorment, el partit s'ha complicat per als santcugatencs que ho han intentat amb melés i internades pel mig d'una consistent defensa aragonesa. Quatre minuts més tard, els visitants han aconseguit un assaig després de diversos intents i han posat el 17 a 29, tot i que en aquesta ocasió no han pogut transformar-lo.

En els minuts restants del partit els santcugatencs ho han continuat intentant i a causa de la precipitació un mal balanç defensiu ha estat a punt de provocar una nova marca per al Fénix CR Zaragoza. Finalment, en l'última jugada de l'enfrontament, els visitants han ampliat el marcador amb un assaig i la seva transformació que han posat el 17 a 36 definitiu.