Cristina Pujol acaba en el TOP-20 en l'Europeu i segueix amb opcions de ser a París 2024

La regatista es jugarà representar Espanya en els Jocs Olímpics de París en la pròxima Copa del Món

Cristina Pujol encara té opcions de ser en els Jocs Olímpics de París 2024, després de finalitzar en la 20a posició en el Campionat d'Europa de vela en la classe d'ILCA 6, una competició que es va disputar a Alimos (Grecia), entre el divendres 16 i el divendres 23 de febrer. Espanya ja té assegurada la seva participació en els pròxims Jocs Olímpics i la Federació Espanyola de Vela va utilitzar aquesta competició com a primera regata d'observació per escollir representant espanyola.

El Campionat d'Europa va ser atípic, i és que la falta de vent va fer que només es poguessin disputar 6 de les 10 regates programades. La santcugatenca Cristina Pujol va finalitzar en la 20a posició, amb una puntuació total de 96 punts. L'hongaresa Maria Erdi, amb 21 punts, va vèncer la competició. Ana Moncada, rival de Cristina Pujol per representar Espanya en els Jocs Olímpics, va acabar en la 17a posició, 4 punts per sota de la santcugatenca.

Pujol fa una valoració positiva de la seva 20a posició, però lamenta haver-se vist superada per Ana Moncada: "Estic molt contenta d'haver acabat en el TOP-20, però no vaig poder certificar la meva presència en els pròxims Jocs Olímpics". La santcugatenca ja va representar a Espanya a Tòquio 2021 i haurà de lluitar en la pròxima Copa del Món Trofeu Princesa Sofía, darrera regata d'observació per a la Federació Espanyola de Vela i que se celebrarà entre l'1 i 6 d'abril, per ser la representant estatal. És per això que Pujol haurà de destacar per sobre de Moncada, i és que en cas que tornin a situar-se en una posició similar en la classificació, l'altra regatista té avantatge en haver sigut l'esportista que va aconseguir el bitllet d'Espanya per als Jocs Olímpics, en el darrer Campionat del Món.