Cristina Pujol es queda sense bitllet per als Jocs Olímpics de París 2024

La regatista santcugatenca no podrà revalidar la seva participació olímpica, després que la Federació Espanyola de Vela hagi escollit Ana Moncada per a la categoria ILCA 6

La santcugatenca Cristina Pujol no estarà en els Jocs Olímpics de París, després d'acabar en la 47a posició en la Copa del Món Trofeu Princesa Sofía en la modalitat d'ILCA 6, que s'ha celebrat entre l'1 i el 6 d'abril. La santcugatenca necessitava despuntar per sobre Ana Moncada en aquesta competició, darrera d'observació per a la Federació Espanyola de Vela, però no ha pogut superar a Ana Moncada, qui ha finalitzat en la 45a posició i ha estat escollida com a representat espanyola per a París 2024.

Ana Moncada partia com a favorita per representar a Espanya en els pròxims Jocs Olímpics, i és que va ser la regatista que va aconseguir el bitllet d'Espanya per als Jocs Olímpics, en el darrer Campionat del Món. A més, Moncada, que va ser 17a en el Campionat d'Europa, ja va acabar per sobre de Cristina Pujol (20a) en aquesta competició. Així doncs, l'única esperança per a Pujol era fer una Copa del Món Trofeu Princesa Sofía d'ensomni per poder així equilibrar la balança a favor seu.

Finalment, Cristina Pujol va acabar en la 47a posició, d'entre 116 regatistes, amb 279 punts, mentre que Ana Moncada era 45a, amb 266 punts. El podi el conformaven l'hongaresa Mária Érdi (90 punts), l'australiana Zoe Thompson (97 punts) i la britànica Matilda Nicholls (100 punts)