Cristina Pujol: la regatista que busca ser als Jocs Olímpics de Tòquio

Si hi participa, la de Sant Cugat es fixa com a objectiu "agafar experiència i en els pròxims Jocs Olímpics lluitar per una medalla"

La regatista santcugatenca Cristina Pujol (Club Nàutic Port d'Aro), que forma part de l'equip preolímpic espanyol, competirà a l'abril, a Gènova, en la Copa del Món, amb l'objectiu de classificar l'equip espanyol pels pròxims Jocs Olímpics de Tòquio i optar a què la Federació Espanyola de Vela l'esculli per participar en la competició esportiva més important del món. "El primer objectiu és classificar Espanya, i després que em convoquin pels jocs. M'agradaria guanyar una medalla, tot i que sóc conscient que tinc molt poques possibilitats. L'objectiu és agafar experiència i en els pròxims Jocs Olímpics lluitar per una medalla", detalla.

Ha hagut d'agafar 13 quilos de massa muscular

Després de competir en les classes Optimist, Europa i 470, des del 2017 competeix en la modalitat de Clase Laser Radial (individual), que és disciplina esportiva olímpica. I per fer-ho, ha hagut d'agafar 13 quilos de massa muscular, requisit per competir en aquesta disciplina.

Entre els èxits esportius més importants destaca un Top-10 en el Campionat del Món i en el Campionat d'Europa Juvenil; tercera en el Campionat del Món per Equips; tres vegades campiona d'Espanya; campiona de la Copa d'Espanya, campiona d'Espanya juvenil i campiona de la Copa d'Espanya juvenil. Al juliol, al Japó, va ser la millor regatista espanyola en el Campionat del Món de Laser.

Cristina Pujol: "He sacrificat moltes coses per aconseguir els objectius esportius que m'he anat fixant"

Pujol, de 26 anys, que competeix des del 2011, està centrada al cent per cent en la vela. "He sacrificat moltes coses per aconseguir els objectius esportius que m'he anat fixant. La vela és el que vull fer", afirma.

Va començar a navegar amb 9 anys pel seu avi. "El meu avi tenia un veler gran a Port d'Aro (Platja d'Aro) i sortia a navegar amb ell i la família. A l'estiu feien cursos de vela perquè els nens i nenes aprenguessin a navegar i m'hi van apuntar, amb 9 anys. Als 11 anys em van proposar de navegar tot l'any, d'estar a l'equip de regates i competir. I ho vaig fer", apunta. A banda de la vela, també va jugar a handbol a la seva escola, el Ferran i Clua de Valldoreix, on va jugar uns anys. Però va arribar un moment que va haver de triar un dels dos esports. I es va quedar amb la vela.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem