Cruel derrota del Qbasket Sant Cugat que té peu i mig a 2a Catalana

Els blau-i-negres deixen escapar el triomf en el darrer quart i només un miracle els permetria jugar el play-out

El masculí del Qbasket Sant Cugat va caure derrotat a la pròrroga davant el Ferroli Bàsquet Ribes per 86-91a la fase de permanència de 1a Catalana, el diumenge 15 de maig, una derrota que deixa als santcugatencs virtualment a 2a Catalana. Els blau-i-negres van tenir la victòria a tocar, però van veure com els visitants empataven el partit en el darrer quart.

Els locals van començar (una vegada més) a remolc dels del Garraf, que des de l'encert en el llançament exterior assolien els primers avantatges (7-15). Tot i això, l'equip aguantava l'embranzida, finalitzant el primer quart amb 13-18 En el segon període, els visitants pressionaven de valent per mirar de trencar el partit abans del descans, assolint un màxim avantatge de 14 punts en el minut 7 (25-39). El desencís entre els jugadors d'Agustí Forné era evident, no així, en una grada totalment entregada que no parava d'animar i empaitar als seus jugadors. Amb tot, i com al primer quart, una empenta final permetia rebaixar el desavantatge fins als 8 punts abans d'anar als vestidors (35-43).

En la represa va ser quan tot va canviar, i és que el Qbasket Sant Cugat semblava un altre equip. Forta defensa, treball impecable en el rebot defensiu, bones transicions, encert en el tir exterior i en el joc interior. Així doncs, un increïble parcial de 22-4 en els primers 5 minuts del quart que situaven el marcador en un 57-47 que permetia a l'equip somiar amb tot: amb la victòria en el partit i amb la recuperació de l'average (7 punts), arribant al darrer quart amb el 64 a 52. No obstant això, el Qbasket Sant Cugat requeia en la dinàmica de la seva temporada, i tot i situar el màxim avantatge en el minut 2 (66-52), l'equip de Forné es va fondre en aquests 8 minuts. Ferroli Bàsquet Ribes va aconseguir portar el partit al seu terreny, endurint la defensa fins al límit i aturant el ritme de joc en forma de protestes a cada situació. La clau del partit en forma de jugada va ser la tècnica assenyalada a Bru Carreras a l'últim minut, que tot i els 2 tirs lliures transformats en la mateixa jugada, va possibilitar als visitants forçar la pròrroga.

En la pròrroga, els auxiliars de taula van ser incapaços de fer que la tauleta permetés les anotacions dels 5 minuts de la pròrroga, havent d'omplir una acta en paper per continuar el partit, que va fer tenir el joc aturat més de 15 minuts. Els blau-i-negres, tocats anímicament pels últims minuts del partit, van jugar el temps extra sense ritme i sense conviccions, arribant al resultat final de 86-91.

Amb aquesta desfeta, el Qbasket Sant Cugat segueix cuer del seu grup de la fase per la permanència, i només un miracle en forma de doble victòria (a casa del CB Fragatina, per més de 5 punts, i a casa contra l'AECAM Malgrat) permetrà als santcugatencs eludir la plaça de descens directe i aspirar a jugar un últim partit per mantenir la categoria.