El CV Sant Cugat perd 1-3 amb l'Alcobendas i torna a caure al descens

Les santcugatenques perden el penúltim partit de la Lliga Iberdrola a casa i cauen a la zona de descens ja que el Madrid Chamberí ha sumat un punt aquesta jornada en perdre 2-3 amb l'Algar Surmenor

El DSV CV Sant Cugat ha perdut aquesta tarda, en l'avantpenúltima jornada de la lliga, per 1 set a 3 davant l'Alcobendas  i entra en zona de descens a la Lliga Iberdrola ja que aquesta jornada el Madrid Chamberí ha sumat un punt després d'haver perdut 2-3 davant l'Algar Surmernor. D'aquesta forma el Madrid és 10è amb 12 punts i fora del descens, un més que el Sant Cugat, que té 11 i torna a entrar en posicions de descens.

A falta de només dues jornades per disputarse, el Sant Cugat necessita sumar si o si la propera jornada davant el Cajasol Juvasa Voley i esperar que el Madrid no puntui o almenys tregui només un punt davant el Barça, cuer de la competició, per arribar amb opcions a la última jornada. Tot i això, ara la situació queda bastant complicada, perquè el Sant Cugat deixa de dependre de sí mateix, per mantenir-se un any més a la Lliga Iberdrola, condició que tenia fins ara.

En el partit disputat al Pavelló de Valldoreix, aquest dissabte 7 de març, a la tarda, les santcugatenques han sumat la 16a derrota de la temporada, davant un Alcobendas superior en línies generals en un partit que s'ha decidit en quatre sets. Els dos primers, que han estat els més igualats, se'ls han endut les madrilenyes per un 19 a 25 i un 22 a 25. En el tercer set, les locals han mostrat la millor versió imposant-se 25 a 15, i en l'últim set, ha estat l'Alcobendas qui s'ha imposat de forma clara també per una diferència de 10 punts, 15-25.

Abans de començar el partit la jugadora del Sant Cugat, Laura Alcalde, ha llegit el manifest de la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) amb motiu del 8 de març, el Dia de la Dona.

Els dos primers sets igualats

El partit ha començat amb el partit igualat pero amb el Sant Cugat per davant en el marcador i segur en atac. Tot i l'avantatge inicial de 6-2, ràpidament les visitants s'han posat per davant amb un parcial de 2 a 8 posant el 8 a 10 i a partir d'aquest moment el Sant Cugat no s'ha tornat a posar per sobre en el marcador.

Els punts han estat molt disputats per part dels dos equips i en algunes accions l'Alcobendas ha salvat pilotes que podrien haver suposat punts per a les locals, i han estat punts amb jugades molt llargues. A la part final del set, les vermell-i-negres han anat de més a menys i l'Alcobendas ha aprofitat els errors individuals del Sant Cugat per endur-se el set 19 a 25.

El segon set ha començat amb el marcador més igualat que el primer. Tot i això un parcial de 3-6 ha posat una distància de 4 punts, 7-11, en el marcador i les madrilenyes s'han començat a distanciar fins al punt que han anat guanyant el set per 8 punts de diferència amb el 8 a 16.

Tot i això, en la part final el Sant Cugat ha començat ha trobar més situacions d'atac i ha reforçat la defensa per acostar-se al marcador i tornar a entrar en la lluita del set. Les santcugatenques han arribat a perdre 22 a 23, només per un punt, però dos punts consecutius per a les visitants han posat el 0 a 2 en el marcador, i semblava que deixava a les santcugatenques fora de la lluita pels punts. El segon set ha estat un calc dels molts de la temporada en què el Sant Cugat ha arribat amb opcions en les últimes jugades però que s'han acabat decidint de la banda visitant.

El tercer i quart set desigualats

El tercer i el quart, han estat totalment diferents del primer i el segon. En el tercer, el Sant Cugat ha sortit molt ficat en el partit i ja des de l'inici ha aconseguit una distància considerable en un set en què quasi no ha comès errors.

Mireia Orozco i Sara Blomgreen han estat les millors i han estat les que han conduït a les locals ha guanyar el primer set del partit amb molta solvència i comoditat.

Les de Rafa Ruiz han aconseguit superar a les madrilenyes per un còmode 25 a 15, i entrar en la lluita pels punts.

Tot i això, en l'últim set, l'equip s'ha desconnectat des de l'inici i un parcial d'1-10 ha posat una distància considerable en el marcador en contra de les locals que s'ha fet molt difícil de remuntar. Han tornat els errors individuals i el desànim s'ha apoderat de les jugadores. En un set, que només ha dominat un equip, però en aquest cas han estat les visitants.

Al final, el Sant Cugat ha fallat, un altre cop més, en els moments clau i queda a l'espera del que faci el Madrid Chamberí aquesta jornada per saber si segueix fora de la zona de descens o entra de nou.

Rafa Ruiz: "L'equip estava fent un bon paper, i en els moments importants les jugadores no han sabut prendre la responsabilitat que tocava"

Després del partit, l'entrenador del DSV CV Sant Cugat, Rafa Ruiz, ha analitzat la derrota: "Crec que en el primer i en el segon set, hem jugat molt bé i hem fet el que havíem de fer però no hem tingut sort, el tercer l'hem pogut decantar cap a nosaltres, però en el quart ens hem rendit. Estic decebut pel que ha passat en l'últim i l'actitud de les jugadores perquè és una llàstima, en un partit en què elles són superiors, ja que hem estat a punt de puntuar. Crec que hem fet un bon plantejament i s'ha vist en els sets que tocava".

Sobre la desconnexió en l'últim quart ha dit que "ha estat falta de responsabilitat d'algunes jugadores. Han d'assumir la seva part, perquè en moments en què no han sortit les coses s'han rendit".

Els dos últims partits: Cajasol i Logroño

La propera jornada el Sant Cugat, rep també a casa, el 14 de març, al Cajasol Juvasa Voley, 9è classificat amb 18 punts. Un partit clau en què, si puntua podria servir al Sant Cugat per certificar la salvació, tot i això també depenen del resultat del Madrid, ja que les madrilenyes la pròxima jornada visiten el Barça, últim classificat amb només 1 punt i cap victòria.

L'última jornada, visitarán el complicat camp del May Deco Voleibol Logroño, líder en solitari de la classificació i difícil escenari en què el Sant Cugat s'hagués de jugar la permanència.