Daniela Martínez: la campiona del món aleví de futbol que vol guanyar la Champions

La futbolista de l'infantil A del RCD Espanyol es va formar a la Penya Blaugrana Sant Cugat

La futbolista de Sant Cugat Daniela Martínez García va conquerir el passat 12 d'octubre la Danone Nations Cup, la competició de futbol aleví femení més important del món, la primera que guanya un equip femení del RCD Espanyol. I ho va fer com a representant del RCD Espanyol, el seu club, i la selecció espanyola, jugant gairebé tots els minuts. En la Final Mundial, que es va jugar a l'estadi del RCD Espanyol, l'RCDE Staduim, Martínez, que va fer el primer dels dos gols del seu conjunt, i les seves companyes de joc van superar (2-1) l'Olímpic de Lió (França). La Danone Nations Cup, que es juga en la modalitat de futbol-8, és una competició internacional en què prenen part clubs dels 5 continents, amb 27 països i jugadores d'entre 10 i 12 anys. Per arribar a la Final Nacional, van haver de guanyar la fase final estatal, a València, al juny, i l'última fase classificatòria, a l'octubre, a Cambrils, superant a Anglaterra, Argentina i Uruguai.

Daniela Martínez: "Sóc molt competitiva i m'agrada guanyar. Tinc caràcter dins i fora del camp"

Ja de ben petita ho tenia molt clar: volia jugar a futbol. Va començar fent natació, però quan el seu germà bessó va començar a jugar a futbol ella s'hi va afegit. "Sóc molt competitiva i m'agrada guanyar. Tinc caràcter dins i fora del camp. M'agrada entrenar i conèixer gent, a les rivals. M'agradaria guanyar la Champions".

Aquesta està sent la segona temporada de Daniela Martínez al RCD Espanyol, i tot i que és infantil de 1r any ja juga a l'infantil A. Aquest conjunt infantil femení competeix en el grup 36è de la 2a Divisió amb equips masculins.

Formada a la Penya Blaugrana Sant Cugat

Daniela Martínez, que juga de central i és esquerrana, va començar a jugar a futbol a la Penya Blaugrana Sant Cugat als 5 anys i va fer-ho fins a la temporada 2017-2018. Els entrenadors que més l'han marcat han estat Víctor Sánchez i Miquel Soto. Ja en la 2018-2019, sent aleví de 2n any, va fitxar per l'equip aleví A del RCD Espanyol, amb qui va ser campiona de lliga i de la Copa Catalunya, a banda de guanyar diversos torneigs. També va jugar, amb Catalunya, el Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques, amb qui va perdre davant Andalusia en semifinals.

Daniela Martínez, de 12 anys, estudia 1r d'ESO a l'escola El Pinar de Sant Cugat.