Darek Riba: "L'objectiu és que els nens s'ho passin bé i aprenguin a jugar a pàdel"

Aquest santcugatenc, de 34 anys, és el director de l'escola de menors de pàdel del Club Esportiu Valldoreix

Darek Riba Valls és, des de fa tres anys, el director de l'escola de menors de pàdel del Club Esportiu Valldoreix. L'escola, per a nens i nenes de 5 a 18 anys, es va crear fa prop de deu anys i té una setantena de joves palistes. Riba és jugador del Circuit Català de Pàdel.

Quins són els objectius que es fixen a l'escola de menors de pàdel del Club Esportiu Valldoreix?

Som un club social i, per tant, l'objectiu principal és que els nens i les nenes s'ho passin bé i aprenguin a jugar a pàdel. Que facin esport i transmetre'ls els valors que dóna l'esport.

Aquell que vulgui competir a alt nivell, també ho pot fer al CE Valldoreix.

Així és. Volem donar sortida a totes les necessitats dels nens i nenes. I, en aquest cas, tenim un objectiu ambiciós pel que fa a la competició, i treure jugadors. Que aquells jugadors que tinguin nivell puguin progressar des de la iniciació, passant pels grups de perfeccionament, tecnificació, competició -és un grup nou- i, a la llarga, que puguin formar part de la World Padel Academy, una acadèmia per a jugadors de nivell de 16 a 21 anys aproximadament.

El club està redactant una metodologia de treball pròpia de pàdel.

Quan tens una escola de menors gran i de nivell i vols obtenir resultats, les coses s'han de fer bé i cal tenir-ho tot ben estructurat. Estem creant una estructura i una metodologia que ens serveixi per començar des de la base a tots els nivells i categories per poder arribar al màxim nivell, a la mateixa escola. Si tens una metodologia i una manera de treballar, no és tan important qui t'ho transmeti sinó que el que t'ho transmeti ho faci bé.

Quina és l'estructura de l'escola?

Tenim una molt bona estructura amb entrenadors importants, com ho són Paula Eyheraguibel i Ricky Martínez.

Amb l'objectiu de potenciar l'escola de menors del club, organitzen un torneig.

És la primera edició del Torneig Express Menors i el farem el dissabte 26 de novembre, de 16 a 20 hores. Està enfocat a nens i nenes de 6 a 15 anys (per categoria d'edats) que comencen a competir. És un torneig obert i pot jugar tothom que vulgui. Les inscripcions estan obertes. Hi haurà un obsequi per a tots els participants i premis pels guanyadors. En menors, el que falta és competir més sovint. Hi ha el Circuit de Menors de la Federació Catalana de Pàdel, amb una prova al mes, i la lliga Pàdel Kids.

Als jugadors els costa començar jugant a pàdel i no passar abans pel tennis?

La gent està perdent la por. I, a més, són esports diferents, encara que siguin esports de raqueta. Arriba un punt que canviar certs aspectes del joc del tennis al pàdel ja no és tan fàcil. A poc a poc es va canviant aquesta filosofia.

 
Comentaris

Destaquem