David Yepes dona un punt a un espès PHC Sant Cugat a falta de 40 segons

Els santcugatencs empaten a 6 davant un dur CAA Dominicos i cedeixen els primers punts de la temporada com a locals en un partit on els ha faltat efectivitat

El Patí Hoquei Club Sant Cugat empata aquest dissabte 12 de desembre, a la tarda, 6 a 6 amb el CAA Dominicos i es deixa els dos primers punts com a local a l'OK Lliga Plata Nord. Els santcugatencs continuen invictes a casa, però acaben sumant un punt en un partit en què els ha faltat punteria, ja que han tingut múltiples ocasions per poder endur-se la victòria. El partit ha estat molt complicat i David Yepes quan faltaven 43 segons per finalitzar ha empatat un matx en què els santcugatencs s'han vist per sota en el marcador en dues ocasions, amb el 2 a 4 i amb el 4 a 6.

El partit ha estat molt intens i els dos equips han tingut moltes oportunitats sobretot a la primera part on hi ha hagut fins a 9 gols. Només començar el partit, el CAA Dominicos ha fet el primer gol obra d'Iñigo Varela. Després del gol dels visitants, el PHC Sant Cugat ha encadenat molt bons minuts de joc i en 2 minuts, en el 6 i en el 8, David Yepes i Xavi Serrallonga han revertit el marcador i han posat el 2-1. Els locals han continuat tenint la iniciativa, però el contraatac dels visitants ha fet molt mal i això s'ha sumat a una major feblesa defensiva dels santcugatencs respecte a altres partits. Amb això, en el minut 15, Bruno Savedra ha fet el 2-2 i Martin Payero el 2-3 en el 19. Els santcugatencs han continuat atacant i Martin Payero ha repetit per als visitants fent el 2-4 a quatre minuts per al descans. En els últims 3 minuts, el PHC Sant Cugat ha continuat creient i Pau Gilabert i David Yepes han igualat el marcador 4 a 4, però el CAA Dominicos ha tornat a avançar-se en el marcador en els instants finals i la primera part ha acabat 4 a 5.

La segona ha estat molt més travada i encara que els dos equips han tingut ocasions, també s'han defensat millor dels contraatacs del rival. En aquest període l'efectivitat ha baixat, ja que només hi ha hagut 3 gols. Al minut 8, Íñigo Varela, ha tornat a avançar els visitants 4 a 6, però en un acte de fe i d'insistència els santcugatencs han pogut empatar el partit en els últims 5 minuts. Pol Claramunt ha fet el 5-6 i ha retallat distàncies. Quan faltaven 43 segons ha arribat la polèmica, el CAA Dominicos ha marcat un gol que suposava el 5 a 7, l'àrbitre l'ha anul·lat i per les protestes visitants ha tret targeta blava a Pablo Fernández, i amb un jugador més a la pista David Yepes ha fet el 6-6 final per al PHC Sant Cugat

Amb aquest empat els santcugatencs són cinquens a la classificació amb 14 punts després de 4 victòries, 2 empats i 1 derrota en 7 partits disputats a la competició. Tot i l'empat, els vermell-i-negres continuen invictes com a locals i en aquesta jornada han cedit els primers punts de la temporada a casa.

Després del partit l'entrenador del PHC Sant Cugat, Joan Carles Vadillo, ha valorat l'empat aconseguit: "Crec que avui no hem jugat bé, hem estat molt tous al darrere. Hem volgut pujar la defensa, com fem habitualment com a locals, però hem perdut tots els duels individuals i hem desaprofitat ocasions, a més hem estat malament en el replegament i en la defensa amb inferioritats. Ells han trobat porteria amb molta facilitat i s'han trobat més còmodes perquè les ocasions que han tingut les han materialitzat".

Tot i això, la part positiva per a Vadillo és que l'equip no ha parat de lluitar per aconseguir l'empat: "Això és positiu. Perquè avui se'ns han escapat dos punts, però l'equip ha demostrat que té caràcter i ha acabat empatant el partit. Penso que és important que l'equip tingui aquest caràcter quan va sota el marcador".

El proper partit dels santcugatencs serà a la pista del RC Jolaseta, 10è amb 6 punts, el diumenge 20 de desembre a les 13:00 partit aplaçat corresponent a la jornada 3 de la competició.

Els santcugatencs han concedit molt al darrere a la primera part

A la primera part els santcugatencs han sortit a dominar el partit i el CAA Dominicos ha esperat al darrere per sortir al contraatac. Des del principi el PHC Sant Cugat ha encadenat vàries possessions seguides, però els gallecs sortien molt ràpidament a la contra. Amb només 1 minut i 40 segons jugats, els visitants han fet el 0 a 1 amb un gol d'Iñigo Varela, que ha recuperat la pilota al mig del camp i amb una jugada individual per la banda esquerra ha superat David Toda i ha obert el marcador.

A partir d'aquí, a possessió s'ha anat repartint, però han estat els vermell-i-negres qui han tingut més iniciativa per buscar la porteria rival i ràpidament després del gol els santcugatencs han disposat de dues ocasions una de Pau Gilabert i una de David Yepes per poder igualar el marcador. En els primers 5 minuts els dos equips han estat molt actius i els locals han tingut ocasions, però no han sabut trobar gaires espais entre la defensa gallega.

Els santcugatencs han anat de menys a més i a partir del minut 6, el domini ha passat a ser totalment dels locals. David Yepes ha culminat una excel·lent triangulació amb Joan Farnés i Pau Gilabert en un 3 contra 1 per fer l'1 a 1, i just dos minuts després Xavi Serrallonga ha aprofitat una passada de Joan Farnés a l'interior de l'àrea per posar el 2 a 1 i fer justícia al qual s'estava veient a la pista.

Amb l'avantatge, el PHC Sant Cugat ha passat uns minuts en què s'ha sentit més còmode en defensa i durant uns minuts no ha tingut problemes, de fet el CAA Dominicos ha creat molt poques ocasions. Els santcugatencs també han cedit la pilota en alguns moments per buscar el contraatac, però els visitants també estaven molt atents a les situacions d'inferioritat defensiva. Amb el 2-1 el partit ha continuat equilibrat, i el PHC Sant Cugat ha desaprofitat diferents oportunitats per fer 3 a 1, però el CAA Dominicos no ha desaprofitat la seva per fer el 2 a 2 gràcies a una jugada individual de Bruno Savedra.

El partit ha continuat igual d'actiu i intens i els locals han continuat tenint més possessió i ocasions. Tot i això, 4 minuts després Martín Payero ha fet el 2 a 3. A partir del 2-3 el guió ha canviat i els visitants han passat a tenir més iniciativa i el PHC Sant Cugat s'ha sentit més incòmode perseguint la pilota. Els santcugatencs han pressionat tota l'estona i en una jugada Carles Domenech ha recuperat la pilota, ha fet una cursa i ha fallat davant del porter, i just en la jugada posterior un altre cop Martin Payero, que ha trobat un espai entre la defensa santcugatenca ha fet el 2 a 4.

Lluny de rendir-se els locals han continuat atacant i en el minut 22, l'àrbitre ha concedit penal per al PHC Sant Cugat després que un jugador visitant toqués la pilota amb el peu expressament dins l'àrea i el capità Pau Gilabert no ha perdonat per fer el 3 a 4. Els santcugatencs han continuat igual i després d'una recuperació a camp propi, Joan Farnés des de la banda dreta, ha trobat David Yepes desmarcat i aquest ha fet el 4-4.

Els visitants no havien inquietat gaire la defensa local, però l'efectivitat dels visitants ha tornat a fer presència i quan faltaven 20 segons per acabar la primera part, una pèrdua en atac dels locals ha propiciat el gol de Manu Fernández i per tant, el 4-5 en el marcador.

La insistència ha donat el seu fruit a la segona

A la represa els santcugatencs han sortit amb més dubtes que a la primera part i en aquest cas ha estat el CAA Dominicos qui ha tingut la pilota. Tot i això, el PHC Sant Cugat ha tingut ocasions, com una molt clara en el minut 3 en un xut de Pau Gilabert que s'ha estavellat a la creueta.

A mesura que han anat passant els minuts, els visitants s'han sentit cada vegada més còmodes i aquest cop han estat ells qui han fet una pressió més alta als santcugatencs que han fet que perdessin algunes pilotes en defensa.

A la segona part, les defenses s'han intensificat i no hi ha hagut tantes ocasions com a la primera part. Tot i això, Joan Farnés, en el minut 5 ha tornat a fer un pal per al PHC Sant Cugat. La segona part ha estat molt més travada i als locals els ha costat atacar i tot i que els gallecs tampoc han tingut gaires ocasions Íñigo Varela, molt actiu en la zona de l'àrea santcugatenca durant tot el partit ha tornat a marcar per al CAA Dominicos en el minut 8.

Amb el 4 a 6, els santcugatencs han passat a dominar de nou la possessió de la pilota, però tot ha estat davant un conjunt gallec molt segur al darrere i que també s'ha sentit còmode concedint espai al PHC Sant Cugat i amb això el marcador ha aguantat 14 minuts igual. Gràcies a la insistència, en una jugada individual Pol Claramunt ha fet el 5 a 6 i els últims 5 minuts ja han estat d'un autèntic atac i gol per als locals. Els visitants han tingut poques oportunitats i el PHC Sant Cugat ho ha intentat de totes les maneres possibles, sense gaire encert amb ocasions de la mà de David Yepes o Joan Farnés.

A falta d'1:39 en una jugada aïllada Pablo Fernández ha fet el 5 a 7 per als gallecs, gol que hagués suposat la sentència del partit, però els àrbitres l'han anul·lat perquè el jugador gallec ha aixecat l'stick més del compte i l'àrbitre ho ha interpretat com a joc perillós. Els visitants han protestat molt la jugada i el mateix Pablo Fernández ha vist targeta blava, amb això els santcugatencs han jugat amb un jugador més i tot i que en els segons inicials el CAA Dominicos s'ha defensat bé, a falta de 43 segons David Yepes ha fet el 6 a 6 definitiu. En els darrers segons, ha tornat la igualtat a la pista i al final s'ha mantingut l'empat.