Delgado, la santcugatenca que va estar entre les 400 millors tenistes del món

La tenista ha participat també, en categoria veterans, en un Campionat del Món per equips

La santcugatenca Sònia Delgado, de 41 anys, viu pel tennis. Així és que en els darrers 30 anys ha estat vinculada d'una manera o altra a aquest esport. En aquesta llarga trajectòria, la tenista acumula un important palmarès, des de competicions nacionals fins a participacions en tornejos WTA o Mundials.

De petita, i com qualsevol altre infant, Delgado va començar practicant diferents esports en la seva escola, el Col·legi Montserrat de Rubí, entre els quals destaquen el futbol i el bàsquet. No obstant això, un cop va provar el tennis, es va enamorar de primeres. "Els meus pares em van apuntar a un intensiu al Set Ball amb 10 anys i el meu entrenador em va dirigir al Club Esportiu Valldoreix" explica.

Els èxits no van tardar en arribar, i és que en categoria aleví, la tenista ja copsava les posicions capdavanteres, després de guanyar el Campionat de Catalunya de dobles. A més, en categoria cadet, va participar en l'Orange Ball (una mena de Campionat del Món) i va ser finalista en el Campionat de Catalunya. Ja sent junior, Delgado es tornava a adjudicar el català i arribava a la final del Campionat d'Espanya de dobles, representat també a Espanya en el Campionat del Món per equips. "Representar la selecció va ser la recompensa a la feina ben feta".

Amb 16 anys la santcugatenca va fer un salt important, i va començar a competir en el circuit internacional WTA, l'elit del tennis. Durant aquesta època, Delgado va arriba a estar entre les 400 millors del món, arribant a 2 finals: una a Vigo (2000) i l'altre a Itàlia (2001). No obstant això, el 2002, Delgado decidia fer un pas al costat i posar punt final a la seva carrera professional. "Va ser una època molt dura. Vaig estar molts anys mantenint el meu rànquing, però mai vaig fer el salt qualitatiu".

Èxits importants com a veterana

La seva història amb el tennis, però, no va arribar al seu fi, ja que Delgado va continuar fent d'entrenadora en el Club Esportiu Valldoreix. A més, va ser la primera del club en treure's la titulació de jutge-àrbitre i va continuar participant en els campionats per equips catalans, aconseguint el títol en la categoria +30. "Tenia clar que la meva vida seguiria vinculada amb el tennis".

Delgado, però, tenia una espina clavada: participar en un Campionat del Món per equips sènior. És per això que sent veterana, va tornar a competir. Els èxits van caure ràpidament i, el 2017, va finalitzar campiona d'Espanya +35 tant en individuals com en dobles. No obstant això, aquell any la Federació Espanyola de Tennis va decidir no enviar cap delegació al Campionat del Món. "Em va fer molta ràbia, perquè m'havia assegurat la plaça. En el Campionat d'Espanya hi ha molt nivell i és molt difícil poder guanyar".

Finalment, en el 2021, Delgado va poder complir el seu somni, i és que després de ser subcampiona en el Campionat d'Espanya +40, la Federació Espanyola de Tennis la va escollir per representar el combinat nacional en el Campionat del Món de Croàcia, en el qual Espanya va finalitzar en una meritòria 4a plaça. "Era l'última fita que em faltava per culminar la meva carrera esportiva".

Amb tot, la santcugatenca no vol posar una data de retirada i afirma voler seguir molts anys vinculada amb el tennis. "Físicament em trobo bé i si les lesions em respecten, vull seguir fins que el meu cos aguanti".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem