Derrota de la UESC de Copa en un partit clau per no baixar

Una canasta en els darrers instants del partit deixen els santcugatencs en plena lluita per evitar el descens a falta de dos partits per acabar la lliga

Dura derrota de la Unió Esportiva Sant Cugat de Copa Catalunya contra el Sitges, un rival que arribava 7è a la cita amb un balanç de 12 victòries i 11 derrotes. Els locals, que arribaven 12ns amb 9 victòries i 14 derrotes han jugat un partit molt seriós que se'ls ha escapat en els instants finals.

Sobre la botzina

L'últim minut ha estat d'atac de cor: la UESC ha anotat un triple a falta de 50 segons que els posava per davant 55 a 54. El resultat ha seguit immòbil fins que quan faltaven 10 segons el Sitges ha començat a jugar. Una jugada que ha acabat amb un triple que a picat a l'anella, però el rebot ha tornat a ser visitant i el tir posterior, també ha anat fora. El problema ha estat que han tornat a agafar el rebot i, ara sí, la pilota ha entrat quan faltaven només 3 segons per acabar el partit, deixant l'electrònic en el 55 a 56 amb què finalment acabaria. En el temps mort, Marc Segú ha ideat una jugada que no s'ha pogut dur a terme perquè la UESC ha perdut la pilota per culpa d'una mala passada en la posada en joc de la bola.

Pas enrere

"Guanyar avui era bastant important per aconseguir la permanència i no haver de fer fases", comentava després de la dutxa el jugador local Enric Mas. En la categoria de Copa Catalunya, els dos últims classificats baixen de manera directa, mentre que els altres quatre que els segueixen fan un playoff per veure qui se salva i que baixa de categoria. "Pensem només en el següent partit, que també el juguem a casa. Anem partit a partit i al final, si hem de fer fases, ja ens prepararem", diu un Enric a qui se l'ha vist tocat per la derrota, però sense el cap baix.

Tots dos equips han començat molt elèctrics i jugant un bàsquet atlètic que ha fet cridar a un Pavelló 1 de la ZEM ple en el qual els protagonistes entre el públic han estat un grup de joves que no han deixat d'animar l'equip en cap moment del partit, inclús després.

Esmaixades i transicions ràpides feien pensar en un partit basat en l’atac, sobretot després del 18 a 17 amb què s’ha acabat el primer quart. Res més enllà de la realitat, la clau ha estat la defensa, “en la primera part hem estat bé al darrere, només han anotat 26 punts, però en la segona ells han ficat tirs importants en els moments importants”, deia l’Enric. De fet, en el segon quart, la UESC ha deixat en només 2 punts en 5 minuts al Sitges, però en el tercer període el parcial al cap de 6 minuts de joc era de 16 a 11 a favor dels visitants.

El partit en números

El partit s’ha acabat empatant quan faltaven 2 minuts i mig per acabar el tercer quart. Les dades finals indiquen com d’igualat ha acabat sent aquest duel: hi h hagut 5 empats i fins a 11 vegades s’ha vist un canvi de guanyador. Ha estat en aquest tercer quart en el qual el Sitges s’ha anat entonant en atac i en l’últim, ha estat quan aquesta superioritat s’ha acabat confirmant. Tot i això, tots dos equips han fet bones defenses en l’últim període, ja que el parcial ha estat de 10 a 8 a favor dels locals, encara que no els ha servit per recuperar-se de l’11 a 21 en contra del tercer.

Últim partit a casa

El pròxim partit de la UESC, el penúltim d'aquesta temporada, serà contra el Bàsquet Pia Sabadell que és 10è, just per sobre dels santcugatencs i que arribarà després de perdre aquest cap de setmana contra el 100 anys Ploms Salle Reus. El duel serà diumenge que ve al Pavelló 1 de la ZEM a dos quarts d'1 (12:30 h).