contingut promocionat
CORNER 4

Descobreix les claus perquè córrer a la primavera sigui un plaer

Al fer exercici sempre heu de portar una ampolla d’aigua

Arriba el bon temps i és el moment en què ens preparem per realitzar múltiples activitats esportives. Sens dubte la primavera és una de les èpoques més propícies per córrer. De sobra són coneguts els beneficis del running. Molts estudis han mostrat que les persones que corren redueixen el risc de tenir colesterol o fins i tot de desenvolupar la diabetis. A més, ajuda a enfortir la musculatura i en general millora bastant el sistema immune.

En l’època primaveral algunes hores són especialment arriscades per córrer perquè els raigs del sol s’emeten amb més força. Val més no realitzar aquest esport en aquells moments però si ho feu, utilitzeu una crema solar per evitar danys a la pell. Recordeu posar-vos-la a les cames, els braços i sobretot la cara.

Igualment, sortiu a córrer amb unes bones ulleres de sol. Els ulls pateixen molt quan es posen en contacte directe amb el sol, per la qual cosa cal protegir-los també.

Sempre que vulgueu fer alguna activitat esportiva es recomana que de forma prèvia realitzeu un petit escalfament. Heu de posar-vos a to abans d’exposar el cos a un esforç físic que pot provocar lesions, fractures òssies o musculars, d’aquí la importància d’uns petits exercicis aeròbics previs. A la primavera això encara és més important perquè els canvis de temperatura comencen a ser més acusats. Ràpidament aconseguireu arribar a una temperatura corporal idònia per córrer, però també us refredareu amb facilitat. Aneu amb compte amb aquests canvis i no finalitzeu l’activitat de cop.

Quant a la indumentària, l’ideal és posar-se roba ampla i transpirable. En aquesta època es comença a suar més, per la qual cosa necessiteu peces que evaporin la suor ràpidament i l’eliminin sense gairebé adonar-vos-en. Uns pantalons curts i una samarreta sense mànigues solen ser els millors companys.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem