Una desconnexió final acomiada l'Handbol Sant Cugat de les fases d'ascens

Els vermell-i-negres han perdut amb l'OAR Gràcia Sabadell, rival directe per les fases d'ascens, i ja no el poden atrapar en la classificació en la darrera jornada

El masculí del Club Handbol Sant Cugat ha perdut 24 a 26 contra l'OAR Gràcia Sabadell, el dissabte 7 de maig, en un partit a vida o mort per a les fases d'ascens a la Divisió d'Honor Plata. Els vermell-i-negres han plantat cara durant tot l'enfrontament, no obstant això, una desconnexió en els darrers 5 minuts dels locals ha permès als sabadellencs obrir una escletxa en el marcador.

El partit ha estat des dels primers inicis un intercanvi d'alternatives per part dels dos equips, conscients de tot el que estava en joc. Amb això, en el tram inicial, els vermell-i-negres han hagut de remar un 2 a 4 advers, i és que tot i les grans aturades de Joan Costa sota pals, els locals no estaven encertats en els seus llançaments. Els santcugatencs, però, esperonats per l'afició, han pogut igualar de nou el partit, amb sòlides defenses (4 a 4).

A partir d'aquí, el matx s'ha igualat (7 a 7), amb els sabadellencs fent mal des del pivot i els locals aprofitant la qualitat de jugadors com Pau Ortega o Jan Rof per buscar la porteria contrària. Una nova exclusió de Guillem Pallarès, la segona, tanmateix, ha permès a l'OAR Gràcia Sabadell tornar a obrir una escletxa en el marcador.

En el tram final de la primera part, l'Handbol Sant Cugat s'ha aferrat a la potència de Pau Ortega i als moviments dins els 9 metres de Sergi Germàn per tornar a posar la igualada en l'electrònic (10 a 10). Així, els visitants, acompanyats amb una mica de fortuna, han pogut marxar amb un mínim avantatge al pas pels vestidors (12 a 13).

Un desenllaç cruel pel CH Sant Cugat

En la represa, els visitants han sortit més endollats en el partit, tanmateix, tot i el seu domini, s'han trobat amb un Pau Ortega incisiu que ha evitat que l'OAR Gràcia Sabadell pogués escapar-se. A més, un cop Jan Rof ha escalfat el seu canell, el primera línia ha estat un corcó per a la defensa rival, arribant a igualar de nou l'enfrontament (17 a 17).

L'Handbol Sant Cugat ja havia fet el més difícil, i és que havia aconseguit aturar l'embranzida dels visitants. En aquests moments, amb l'escalf de l'afició i liderats per Jordi Sancho, els vermell-i-negres han pogut posar-se per davant (21 a 20), després de molts minuts seguits a remolc.

Ambdós equips ho han donat tot en els minuts finals del duel, amb llargues jugades i bon joc per part dels dos equips (23 a 23). En els darrers 5 minuts, els decisius, però, l'Handbol Sant Cugat ha sofert una desconnexió, que ha sabut aprofitar el conjunt sabadellenc per escapar-se en el marcador i certificar la seva presència en les fases d'ascens amb el definitiu 24 a 26.

Dani Ariño, tècnic de l'Handbol Sant Cugat, destaca que l'equip li ha faltat aire en els minuts finals: "Hem jugat al que volíem, a encaixar pocs gols i a evitar que es descontrolés el partit. No obstant això, en els darrers 5 minuts ens ha faltat aire i lucidesa, mentre que l'OAR Gràcia Sabadell ha estat millor. Hem lluitat fins al final i estem molt satisfets, i felicitat els rivals que han aconseguit una merescuda classificació".

Amb tot, amb aquesta derrota, els vermell-i-negres es mantenen en la 3a posició i veuen com l'OAR Gràcia Sabadell se'ls hi escapa 3 punts per sobre, amb el goal average a favor, quan només resta una jornada. En la darrera, l'equip s'acomiadarà de la competició a casa el Joventut Mataró, el dissabte 14 de maig, amb l'objectiu de certificar la 3a posició, una posició que només se li escaparà si perd i el CH La Salle Montcada venç i retalla els 36 gols de diferència que els separa.